מידות אופניים לילדים, איך לבחור אופניים לילד/ מדריך לקניית אופניים/ למבוגרים/ מה לבדוק בקניית אופניים

 

איך לבחור אופניים לילדים/ למבוגרים, מדריך לקניית אופניים, מה לבדוק בקניית אופניים

 

מאמר מאת אייל ציוני, מומחה ל-מוטוריקה, יציבה ו-אורטופדיה, מדריך רכיבה על אופניים לילדים/ מבוגרים בשיטה מקצועית-מדעית ובכלים בלעדיים!

אנו עוסקים ב לימוד רכיבה על אופניים לילדים/ לימוד רכיבה על אופניים למבוגרים כבר 20 שנים. פעמים רבות אנו נשאלים "איך לבחור אופניים לפי גובה"? "כיצד בוחרים אופניים לילדים" "איך לוודא התאמת אופניים לפי גובה" ועוד...

ריכזנו לכם מבחר טיפים לקניית אופניים, הן בהיבט הבטיחותי לילדים/ למבוגרים, והן בהיבט הפונקציונלי. קריאה מעניינת ומועילה!

 

איך לבחור אופניים לילד?

  • מידת האופניים אצל ילדים מהווה בעיקר נגזרת של גובה הרוכב:

 גובה הרוכב בס"מ

מידת האופניים (אינץ')

 80-90 ס"מ

12 אינץ

 90-100 ס"מ

14 אינץ

100-110 ס"מ

16 אינץ

110-120ס"מ

 18 אינץ

120-130 ס"מ

20 אינץ

130-150 ס"מ

24 אינץ ומעלה

טבלה כללית* המתארת מידת אופניים לפי גובה הרוכב.

*מכיוון שגובה אופניים תלוי גם במבנה השלדה ובאורך הגפיים של הרוכב, ייתכנו אי התאמות!

 

 

טעות נפוצה של הורים בקניית אופניים, היא לרכוש זוג אופניים גדולים יותר, כך שישמשו את הילד שנים רבות. כיצד בוחרים אופניים לילדים אם כן?

  • מידת אופניים/ גובה מושב: מושיבים את הילד על האופניים (במצב סטטי) ומאבטחים אותו. אם הילד מיומן ברכיבה, מספיק שכריות כפות הרגליים (שתיהן) יגיעו לרצפה בעת שהאופניים ניצבים במנח אנכי. מטים את האופניים קלות לאחד הצדדדים ומוודאים שכף רגל אחת מגיעה לרצפה במלואה. חשוב מאוד במצב זה שהילד ייתמך עצמאית על רגלו למשך כ- 30 שניות (לפחות), מבלי שנחזיק אותו! (רצוי לוודא שהורדנו את גובה המושב למינימום, אם קיים צורך).

  • מבנה מעצור היד: זוגות רבים של אופניים אינם מותאמים למאפיינים הפיזיים-אנטומיים של כפות הידיים של ילדים צעירים (אורך האצבעות, והמִפְתח שבין האגודל לשאר האצבעות, מרווח המכונה בפיזיותרפיה web space). חוסר ההתאמה מחייבת אותם לעזוב את ההגה בעת הבלימה ולהיות חשופים לנפילות.

מוכרי אופניים אינם מודעים לכך, אבל פרט לעיתים קריטי בנושא הבטיחות הינו נושא האחיזה (Grip) של מעצור היד הבודד (אופניים ללא הילוכים, בד"כ עד ''20) או שתי ידיות העצירה (אופניים עם הילוכים, בד"כ מ- ''20). הזכרנו את מרווח ה- web space, בין האגודל לאצבע המורה (index). למרווח זה תפקיד מכריע בשליטה על הכידון וביציבות האחיזה בכת הרכיבה. הנדסת האנוש ברוב זוגות האופניים המיוצרות עבור ילדים כיום אינה מזהירה (בלשון המעטה). פעמים רבות, מעצור היד הבודד (אנו במוטוריקל  מגדירים אותו "מעצור יציבות") או שני מעצורי היד (המשמשים לבלימה) מרוחקים באופן מוגזם מהכידון (נפתחים כלפי חוץ בזווית כהה מדי) ומחייבים את הילד הצעיר למתוח את אצבעותיו, או לבצע פיצוי נוסף של סיבוב הכתף ולהרפות (לנתק) את אחיזת/ תמיכת האגודל מהכידון* (בעת ששורש כף היד המונח על הכידון מבצע תנועת רוטציה, בעיקר בעת ניסיון בלימה בסיבוב), כל אלה בכדי להיות מסוגל להגיע אל ידית העצירה ולהשיג בלימה. מובן כעת שאותה אחיזת אגודל בכידון נחשבת לקריטית בהיבט הבטיחות של הילד הרוכב!

*הדגשנו בדף לימוד רכיבה על אופניים את החשיבות הקריטית בהביט הבטיחותי של מה שמכונה בפיזיותרפיה 'יציבות שרירית-מפרקית' (muscle co-contraction) ובכן, ילד שנדרש לבלום את אופניו ונאלץ להקריב את יציבות הכידון לשם כך, ממש מסכן את עצמו ועלול לאבד שליטה על הכידון וליפול (ההגה יסתובב מעצמו לאחד הכיוונים, ממש כמו איבוד שליטה בעת נהיגה ברכב).

 

  • משתנה נוסף, הקשור להנדסת האנוש ולמבנה האופניים הוא מרחק הכידון מהמושב. פעמים רבות, ילדים היושבים על האופניים נאלצים לבצע פיצויים שונים* כדי להיות מסוגלים לאחוז את הכידון בצורה בטוחה בעת נסיעה בעיקול (ביצוע פניות). כידון אופניים המרוחק בצורה מוגזמת מהמושב, כך שאינו מאפשר לילד אחיזה קלה ונוחה בעת סיבוב ההגה (כידון) מסכן את הילד ומחייב אותו לבצע אחד או יותר מהפיצויים הבאים:

  1. נעילת יתר של המרפק ביד הנגדית לכיוון הפנייה (פנייה/ סיבוב שמאלה של הכידון, תיצור נעילת יתר של מרפק יד ימין, ולהיפך..) דבר שעלול לפגום בשליטה/ בקרה שרירית על התנועה!

  2. רוטציית יתר בגו והטיית הגוף כולו (או הכתף) לכיוון הפנייה.

  3. פיצוי נוסף, שגם נקשר לזווית של מעצור היד ביחס לכידון (ראו לעיל) מתרחש בעת ששורש כף היד המונח על הכידון מבצע תנועת רוטציה, דבר הגורם לעיתים לניתוק האגודל ולאיבוד האחיזה בכידון (ראו לעיל).

  4. כידון המרוחק באופן מוגזם מהמושב, מחייב את הילד לעיתים לבצע כפיפה מוגזמת לפנים בגו. כדי להיות מסוגל להביט לכיוון הנסיעה, הילד מפצה ב- הגדלת לורדוזה צווארית (לורדוזיס צווארי) ובהשגת יציבה לקויה לאחר זמן קצר יחסית של רכיבה על אופניים במצב בעייתי זה!

מאידך, כידון הממוקם קרוב מדי, עלול להשתפשף/ להיתקע בגוף בעת ניסיון להטות את הכידון בזווית חדה (לצורך פניות חדות) ולמנוע מרחב תמרון הכרחי גם בנושא הבטיחות כמובן!

 

  • איכות מושב האופניים: גם למושב האופניים יש משמעות הן בהיבט הנוחות והן בהיבט הבטיחות. רוב מושבי האופניים של אופניי הילדים (12 אינץ, 14 אינץ וגם 16 אינץ ו- 18 אינץ) אינם נוחים בלשון המעטה! המושבים מרופדים בשכבה דקה (כמעט שאינה מורגשת) של ספוג שאינו איכותי ואינו נוח. מומלץ להתמקח עם המוכר על החלפת כסא האופניים בכסא איכותי יותר.

  • איכות מושב האופניים II: במרבית דגמי האופניים לילדים (12 אינץ, 14 אינץ וגם 16 אינץ ו- 18 אינץ) מושב האופניים הפשוט מתחבר למוט (מוט למושב אופניים/ מוט אוכף לאופניים) ע"י חבק מתכת (טבעת) ובורג. החיבור הפשוט הזה משתחרר די מהר מצוואר המוט וגורם למצב של חופש תנועה/ חוסר הידוק של המושב לזרוע המתחברת לשלדת האופניים. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר כשמנסים להגביה את המושב, ואז המושב ניתק מהזרוע (המוט) אליה הוא מחובר, או כשהילד מנסה להרים את אופניו (כדי לטפס בגרם מדרגות לדוגמא..) תוך שאוחז במושב ולפתע זה ניתק מהזרוע. מושב איכותי יותר מחובר למוט ע"י תושבת איכותית (המהווה חלק אינטגרלי מהמוט..).

 

כסא אופניים לילד/ מושב אופניים סטנדרטי (במקרה זה, אופניים 20 אינץ). כסא פשוט ולא נוח בלשון המעטה.

 

 

  • מעביר ההילוכים (shifter)- הזכרנו קודם את חשיבות האחיזה הבטוחה בכידון האופניים, בעיקר בשלבים הראשונים של הרכיבה או בגיל צעיר. בדגמי אופניים רבים, ידית מעביר ההילוכים אינה איכותית ויוצרת בעיה דומה לזו של מעצור היד (ראו לעיל). כוונתנו לידית שאינה נגישה באופן נוח, המאפשר אחיזה רציפה של הכידון, או ידית המחייבת את הילד הצעיר להפעיל כוח רב ולהשתמש באחיזת כוח (כף היד במלואה) בעת ניסיון להעביר הילוכים. גם ילד בן 10 הרוכב מספר שנים ללא גלגלי עזר, עלול לחוות קשיים בהעברת הילוכים אם שרירי האצבעות חלשים (ילד חלש פיזית, ילד חלש).

  • איכות הפדלים- יישמע אולי כדבר שולי, אולם זוגות אופניים רבים כ"כ כיום מצויידים בפדלים העשויים מפלסטיק פשוט (ברוב המקרים, צבעו לבן). הבעיה העיקרית עם פדלים כאלה היא הבטיחות. במקרים רבים, כף הרגל עשוייה להחליק מהפדל בעת הדיווש ולחשוף את הילד הרוכב לסכנת נפילה פתאומית! פדל טוב עשוי מתערובת של גומי ופלסטיק גם יחד ומאפשר אחיזה טובה ובטוחה של כף הרגל.

  • איכות הצמיגים- למרות שלא מדובר ברכב או ברכיבת שטח מאתגרת, עדיין, ילד הרוכב על אופניים שצמיגיהם עשויים מגומי לא איכותי או תערובת של גומי ופלסטיק גם יחד, עשוי להיות נתון לסכנת החלקה בעת ביצוע פניות חדות במהירות גבוהה, או בעת רכיבה איטית על משטח רטוב. בדומה לפדלים, צמיגי אופניים בצבע לבן עשויים להחשיד!

  • חלקי ברזל בולטים או חדים- כדאי מאוד בעת קניית אופניים לשים לב עד כמה ישנם אביזרים חדים ובולטים. עבדכם הנאמן, כותב המאמר הנוכחי, נאלץ בילדותו לעבור תפירה של חתך נרחב ועמוק באחת הלחיים, עקב נפילה מהאופניים וחדירה של ידית מעצור היד (קצה הידית שבלטה כלפי מעלה מעל הכידון) לתוך הלחי (זכרון ילדות פחות סימפטי).

  • מגן שרשרת- אופניי הילדים המיוצרים כיום, מגיעים עם מגן שרשרת (מונע היתפסות של שרוכי הנעליים ו/או בד מכנסיים ארוכים/ שרוול המכנס בשרשרת האופניים..). הבעיה היא שרוב מגני השרשרת עשויים ממתכת דקה ורכה במיוחד (אלומיניום דק לדוג') ומהר מאוד מתעקמים או משנים את הזווית שלהם ביחס לשרשרת ואז נוצר חיכוך בעת הרכיבה/ בעת הדיווש בין השרשרת או גלגלי השיניים לאותו מגן, דבר המאט את הרכיבה, מרעיש ברמה זו או אחרת או מונע לחלוטין את סיבוב הפדלים. בעיה קטנה לכאורה, אך ממש מעצבנת! מה ניתן לעשות בעת קניית האופניים? כדאי לנסות להזיז את המגן בעזרת היד ולראות עד כמה הוא יציב (פעמים רבות, התופסנים המחברים את מגן השרשרת אל שלדת האופניים דקים וגמישים מידי..).

  • כנף אחורית/ קדמית- כנף אופניים המותקן מעל הצמיגים חוסם את הבוץ והמים שעשויים להשפריץ על גב הרוכב (צמיג אחורי) או על הרגליים (צמיג קדמי) בעת רכיבה בגשם, או רכיבה על משטח חולי ורטוב. הבעיה עם רוב כנפי האופניים זהה לזו של מגן השרשרת. כוונתנו לכנף המתחכך עם צמיג האופניים, ברמות שונות של חיכוך (החל מיצירת רעש מרגיז והאטה קלה של מהירות הרכיבה, ועד עצירה מוחלטת של הצמיג, באופן שבו גלגל האופניים נתקע ואינו זז..). ניתן לנקוט בפעולה דומה המתוארת בהקשר של מגן השרשרת, או להסיר את כנף האופניים ממקומו, ברגע שקיימות בעיות.

  • רגלית לאופניים ואביזרים נוספים בסיסיים - אנו ממליצים לדרוש בעת רכישת אופניים התקנת רגלית, פעמון, מתקן מים לאופניים (מתקן בקבוק לאופניים, מחזיק בקבוק אחורי לאופניים, מתקן לבקבוק מים לאופניים), משאבה (כולל מחזיק/ תפס לגוף האופניים), נצנץ קדמי/ אחורי. האביזרים האלה בד"כ באים עם האופניים וללא תוספת תשלום.

  • התאמת הקסדה- אנו מטיפים כל העת לילדים וגם להורים לא לעלות על אופניים ללא קסדה. במקרים רבים כ"כ, הורים רוכשים לילד קסדה ממיטב כספם, אלא שהקסדה משמשת קישוט על הראש ותו לא. כוונתנו לכך שהקסדה אינה מתוכננת כראוי (מבחינת הנדסת אנוש, למבנה הראש ומידותיו) וגם לאחר שִבצוּרים רבים, מחליקה בעת הרכיבה על ראשו של הילד (לאחור) ונותרת תלויה על הצוואר תוך כדי שחונקת את הילד, במקום להגן עליו. מבינים את גודל הפרדוקס? למרבה הצער, הורים אינם ערים לבעיה ולכן הבאנו את נושא הקסדה לידיעתכם!

 

 

*המאמר עדיין בשלבי עריכה!

 

 

   מוטוריקל - תגיעו, טיל-מדו !

                 בכל גיל, תלמדו ממש בטיל :)   

       

*תגיעו, טיל-מדו® ו- טיל-מדו® הינם סימני מסחר שכל הזכויות בהם שייכות למוטוריקל!

 

 

לחצו: לימוד רכיבה על אופניים לילדים/ לימוד רכיבה על אופניים למבוגרים

 

תגיות: טיפים לקניית אופניים, איך בוחרים אופניים, איך לבחור אופניים לילד, מידות אופניים לפי גובה, מידות אופניים לילדים, טבלת מידות אופניים לילדים, איך לבחור אופניים לפי גובה, טבלת מידות אופניים לפי גובה רוכב, איך מודדים מידת אופניים, איך מתאימים אופניים לגובה, התאמת אופניים לגובה הילד, מדריך לקניית אופניים לילדים, מידת אופניים לפי גובה הרוכב, התאמת אופניים לרוכב, התאמת אופניים לפי גובה, כיצד בוחרים אופניים לילדים, קניית אופניים לילדים, התאמת אופניים לרוכב, מה לבדוק בקניית אופניים

 

 

 

מדריך לקניית אופניים לילדים/ מה לבדוק בקניית אופניים/ התאמת אופניים לרוכב/ התאמת אופניים לפי גובה, לרשותכם גם:

 

 

 

 

 

למה לא השקענו יותר בעיצוב האתר?

 

קהל היעד אליו פונה האתר, הוא אנשים המחפשים לימוד רכיבה מדעי, מקצועי ומהנה (קצר ולעניין...)! איננו מלמדים לרכוב על אופניים באמצעות עיצוב גרפי, אנו מלמדים באמצעות כלים, בעזרת כלי לימוד המתקדמים מסוגם בעולם!

מטרת האתר אינה להרשים את הגולש באמצעים ויזואליים, אלא להציג דבר אותנטי (אמיתי) ולהביא מידע משמעותי וחיוני, מידע שעשוי לחולל שינוי משמעותי בחיים של בנו/ בתו! שיטת מוטוריקל (Adaptive-Load) הינה שיטת טיפול/ לימוד מיומנויות בעלת תוכן אמיתי/ רציונל מדעי ברור (כשתבקרו בדפים השונים תבינו למה כוונתנו...). בזכות כך, רכשה את מעמדה המוביל בתחום התפתחות הילד... כך שלשמחתנו, העיצוב (במקרה שלנו) פחות רלוונטי... (ברוח הביטוי: 'אל תסתכלו בקנקן, אלא במה שבתוכו').

עם זאת, אנו שואפים תמיד ליצור סדר טוב יותר בכמויות המידע המשמעותיות, לטובת נוחות, נגישות ויעילות!

 

ראו גם: דף התמצאות באתר.

 

אתר מוטוריקל לשרותכם כבר למעלה מעשור (2006-2020)!

 


 

 

אתר מוטוריקל עתיד לעבור מתיחת פנים משמעותית, עם המעבר לפלטפורמה חדשה ומודרנית בחודשים הקרובים. אנו שוקדים גם על כך במרץ רב מאחורי הקלעים :)

שימו לב, דף לימוד רכיבה על אופניים לילדים | מדריך רכיבה על אופניים ברעננה | לימוד רכיבה על אופניים בכפר סבא | לימוד רכיבה על אופניים הוד השרון  כבר עלה בשעה טובה :)

 

 

 

 

איך לבחור אופניים לילד - ראו גם: 

לימוד אופניים: ללמוד לרכוב על אופניים לימוד רכיבה על אופניים לילדים לימוד נסיעה על אופניים לימוד רכיבה על אופניים בשיטת מוטוריקל לימוד רכיבה על אופניים בשרון  לימוד נסיעה באופניים ללא גלגלי עזר הדרכת רכיבה על אופניים  לומדים לרכוב על אופניים לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר לימוד רכיבה על אופניים תל אביב לימוד אופניים לילדים  ללמוד לרכוב על אופניים  לימוד אופניים לילדים בלי גלגלי עזר לימוד אופניים ללא גלגלי עזר רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר ללמוד לרכב על אופניים למבוגרים ללמוד לרכב על אופניים בגיל מבוגר שיעורי רכיבה על אופניים למבוגרים שיעורי רכיבה על אופניים לילדים  שיעורי רכיבה על אופניים לנשים ללמוד לרכוב על אופניים לילדים ללמוד לרכב על אופניים לימוד רכיבת אופניים לילדים לימוד רכיבה על אופניים לנשים לימוד רכיבה על אופניים למבוגרים לימוד רכיבה על אופניים למבוגרים תל אביב  לימוד רכיבה על אופניים חשמליות לימוד רכיבה על אופניים חשמליים חרדה רכיבה על אופניים פחד מרכיבה על אופניים פחד מנפילה מאופניים

 

לימוד רולר-בליידס: לימוד רולר בליידס לילדים, לימוד רולר בליידס למבוגרים, לימוד רכיבה על גלגיליות, לימוד החלקה על גלגליות, לימוד החלקה על סקטים, לימוד החלקה על רולר בליידס, לימוד רכיבה על רולר בליידס, לימודי רולר בליידס, איך לומדים רולר בליידס, לימוד רכיבה על גלגיליות, שיעורי רכיבה על רולרבליידס, שיעורי רולרבליידס, שיעורי רולר, שיעורי החלקה על רולר בליידס, שיעורי רולר בליידס, שיעור רולר בליידס, שיעורים פרטיים רולר בליידס, שיעורים פרטיים רולר בליידס, שיעור פרטי רולר בליידס, שיעור רולר בליידס תל אביב, רולר בליידס שיעורים, רולר בליידס שיעור, רולר בליידס לימוד לימוד רולר בליידס (לימוד גלגיליות ׀  לימוד נסיעה על רולר בליידס ׀  לימוד רכיבה על רולר בליידס ׀ לימוד סקטים ׀ לימוד רולרבליידס ׀ לימוד רולרס ׀ רולרבליידס לימוד),

 

לימוד סקייט בורד/ לונגבורד/ קארבר: לימוד סקייט בורד לימוד סקייטבורד לימוד רכיבה על סקייטבורד לימוד סקיטבורד לימוד סקייטבורד למתחילים  שיעורי רכיבה על סקייטבורד  מדריך סקייטבורד  מדריך סקייטבורד למתחילים מדריך ללימוד סקייטבורד  מדריך רכיבה על סקייטבורד הדרכת סקייטבורד לימוד סקייטבורד  לימוד סקייטבורד למתחילים  לימוד על סקייטבורד  קורס סקייטבורד | לימוד לונגבורד | לימוד קארבר

 

לימוד רולר-סרפר: לימוד רולר סרפר (לימוד החלקה על רולר סרפר/ לימוד רכיבה על רולר סרפר/ לימוד נסיעה על רולר סרפר)

 

לימוד מיומנויות ספורט/ תנועה: לימוד מיומנויות מוטוריות לימוד מיומנויות ספורט פיתוח מיומנויות מוטוריות, שיפור מיומנויות תנועה, פיתוח מיומנויות תנועה, שכלול מיומנויות תנועה, שיפור מיומנויות כדור, לימוד מיומנויות כדור  לימוד מיומנויות תנועה לימוד קפיצה בחבל לימוד כדרור לימוד כדרור בכדורסל לימוד תפיסת כדור רתיעה מכדור קושי בתפיסת כדור לימוד דהרות לימוד דילוגים לימוד קשירת שרוכים למידה מוטורית תיאוריות מדעיות מובילות בלמידה מוטורית לימוד מיומנויות ספורט,תנועה,כדור לימוד כדורגל לימוד כדורסל לימוד כדורסל לילדים/ לימוד כדורגל לילדים שיפור עוצמת הבעיטה, שיפור חוזק הבעיטה ,שיפור דיוק הבעיטה, שיפור טכניקת בעיטה 

 

 

 

 

 

      לראש הדף

 

 

 

 

 

הערה: 1. חלק מהדפים כבר מצויים באתרנו החדש (מותאם סמארטפונים) לחיצה על הקישור תעביר אתכם אוטומטית!

2. כל הקישורים המודגשים להלן, הינם דפים/ תחומי טיפול נוספים באתר!

אתר מוטוריקל המחודש ׀ סלוגן לעסק  קריאייטיב ׀ לורדוזיס טיפול ׀ איך אפשר להוסיף גובה ׀ פרונציה של כף הרגל ׀ פלטפוס ברגל ׀ יישור יתר בברך ׀ כפות רגליים פונות פנימה ׀ גיד אכילס קצר ׀ הפרדת תנועה ׀ שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים ׀ לימוד קארבר ׀ קשר עין יד תיאום עין רגל ׀ ילד מתקשה בכתיבה ׀ חציית קו אמצע ׀ התנהלות איטית אצל ילדים ילד איטי ׀ פונקציות ניהוליות ׀ חוג ספורט מוטורי לילדים חוג מוטוריקה גסה ׀ מאמן כושר אישי לילדים ׀ ילד נופל הרבה ׀ ויסות כוח ויסות תנועה ׀ היפרטוניה טונוס שרירים גבוה אצל ילדים ׀ לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר ׀ שיפור קואורדינציה בנהיגה ׀ אבחון סרבול מוטורי ׀  אבחון מוטורי ׀ אבחון יציבה ׀ אבחון בעיות מוטוריות אבחון מוטוריקה גסה ׀ התארגנות במרחב ׀ טיפול בסרבול מוטורי ׀ שיטת מוטוריקל-מאמר בכתב העת הישראלי לרפואת ילדים ׀ מאמר היפוטוניה ׀ מאמר DCD ׀ דיספרקסיה מוטורית | דיספרקסיה טיפול | מילון מונחים ׀ ימי עיון התפתחות הילד ׀ ארגונומיה מחשב ׀ הרצאת ארגונומיה | יום הולדת ספורט לילדים יום הולדת ספורט אתגרי | סטנד אפ לילדים ליום הולדת סטנד אפ לילדים ׀ ביקורי-בית ׀ טיפול בתנועה לילדים ספורט טיפולי לילדים פיזיותרפיה לילדים ריפוי בעיסוק לילדים תרפיה בתנועה חיזוק חגורת כתפיים לילדים כתפיים שמוטות אצל ילדים

 

All rights reserved to Eyal Tzioni © 2006-2024
כל הזכויות שמורות לאייל ציוני. העתקת או שימוש כלשהו במידע, פרסום או שימוש מסחרי בקבצים ללא רשות הבעלים אסורה על פי חוק.