">
קואורדינציה מוטורית/חוסר קואורדינציה חזותית מוטורית/קואורדינציה בין שרירית תנועתית-פונקציונלית), לילדים ונוער בשיטת מוטוריקל המובילה

 

קואורדינציה מוטורית נמוכה/ קואורדינציה חזותית מוטורית/ שיפור קואורדינציה תנועתית בכלים מדעיים, בלעדיים ומובילים בשיטת מוטוריקל ('Adaptive-Load')

 

*שימו לב, לקבלת תמונה מלאה בנושא סרבול מוטורי ושיפור קואורדינציה מוטורית, מומלץ ראשית לבקר בדף סרבול מוטורי התפתחותי: דף התמצאות וריכוז נושאים ('תוכן עניינים')

 

קואורדינציה מוטורית (שיפור קואורדינציה מוטורית) באמצעות מבחר עצום של תרגילים מאתגרים, מקוריים וחדשניים, המגובים בתפיסות מדעיות חדשות הוגדר מלכתחילה כאחד מיעדי שיטת מוטוריקל (Adaptive-Load).

 

*גולשםים מהסמארטפון? בקרו באתרנו החדש! לחצו: סרבול מוטורי | סרבול מוטורי בילדים | סרבול מוטורי התפתחותי.

 

 

 

לאור הצורך ההולך וגובר מצד ילדים רבים כל כך בעלי קואורדינציה מוטורית נמוכה (בשל מכלול גורמים המהווים נגזרת של הקידמה הטכנולוגית, בהם חוסר פעילות וישיבה מרובה מול מסכים...), השקענו במוטוריקל משאבים אדירים בפיתוח הכלים המתקדמים בעולם! (למעלה מ- 1,000 תרגילים חדשניים, מתוחכמים ומהנים, לפיתוח קואורדינציה מוטורית לילדים, ולא רק...) עליהם נספר לכם בדף זה.

כל העת, מגיעים אלינו ילדים בעלי סרבול מוטורי, שטופלו במסגרות שונות במשך שנים רבות, ועדיין זקוקים לטיפול! הורים יקרים, טיפול בסרבול מוטורי במוטוריקל, יאפשר לילד/ה שלכם לצאת לדרך חדשה ולהיפטר מהסרבול אחת ולתמיד! רוצים לדעת כיצד? כל המידע פרוס לפניכם בדף זה ובדפים נוספים באתר.  

 

 

 

 

נפתח דווקא בשאלה טכנית,

למה לא השקענו יותר בעיצוב האתר?

 

קהל היעד אליו פונה האתר, הוא הורים המחפשים טיפול מקצועי, מדעי ומוביל לילדם (אחת ולתמיד...)! איננו משפרים קואורדינציה מוטורית אצל ילדים או מבוגרים באמצעות עיצוב גרפי, אנו מטפלים באמצעות כלים, בעזרת כלי הטיפול המתקדמים מסוגם בעולם!

מטרת האתר אינה להרשים את הגולש באמצעים ויזואליים, אלא להציג דבר אותנטי (אמיתי) ולהביא מידע משמעותי וחיוני, מידע שעשוי לחולל שינוי משמעותי בחיים של בנו/ בתו! שיטת מוטוריקל הינה שיטת טיפול בעלת תוכן אמיתי/ רציונל מדעי ברור (כשתבקרו בדפים השונים תבינו למה כוונתנו...). בזכות כך, רכשה את מעמדה המוביל בתחום התפתחות הילד... כך שלשמחתנו, העיצוב (במקרה שלנו) פחות רלוונטי... (ברוח הביטוי: 'אל תסתכלו בקנקן, אלא במה שבתוכו').

עם זאת, אנו שואפים תמיד ליצור סדר טוב יותר בכמויות המידע המשמעותיות, לטובת נוחות, נגישות ויעילות!

ראו גם: דף התמצאות באתר.

 

אתר מוטוריקל לשרותכם כבר למעלה מעשור (2006-2020)!

 

מוטוריקל הרבה מעבר ל-פיזיותרפיה לילדים/ ריפוי בעיסוק לילדים או ספורט טיפולי לילדים/ התעמלות טיפולית לילדים!

 


 

 

אתר מוטוריקל עובר בימים אלה מתיחת פנים משמעותית ועולה בפלטפורמה חדשה ומודרנית. אנו שוקדים על כך במרץ רב מאחורי הקלעים :)

גולשים מהנייד? נהדר! מוזמנים כבר להתרשם מדף סרבול מוטורי.

 

 

 

 

 נפתח ראשית בשתי הגדרות: קואורדינציה תנועתית ו- קואורדינציה חזותית מוטורית...

 

קואורדינציה הגדרה: קואורדינציה מוטורית (motor coordination) מוגדרת כביצוע הרמוני ויעיל של תנועה בהתייחס לזמן ולמקום, תיאום בין חלקי הגוף, תיאום תנועות ושליטה בדרגות חופש. מנגנון המאפשר להשתלט על תנועות מורכבות ולבצע מגוון מיומנויות יומיומיות וכן מיומנויות ספורט ותנועה.

 

קואורדינציה עין יד/ חזותית מוטורית (קואורדינציה ויזו מוטורית): קואורדינציה חזותית מוטורית מוגדרת כיכולת של העיניים והידיים לעבוד יחדיו, בתבניות תנועה מדויקות ויעילות. הדבר דורש תפיסה חזותית יעילה וקואורדינציית עין יד. ביצוע מיומנות חזותית מוטורית דורשת תרגום של תפיסה חזותית לתפקוד מוטורי, דבר המערב גם בקרה מוטורית, דיוק מוטורי/ דיוק בתנועה, קואורדינציה מוטורית ויכולת פסיכומוטורית יעילה (תכנון, זריזות ועוד..). קואורדינציה חזותית מוטורית הינה בעלת משקל חשוב במיומנויות כתיבה אצל ילדים, בעיקר בעת העתקה מהלוח (Sanghavi, R. & Kelkar, R. 2005).

 

 

שיטת מוטוריקל- הצגה ב'גלריית המומחים' בערוץ 2 

 

שיטת מוטוריקל-  הצגה בתכנית -'מהיום דיאטה' בערוץ 10 

 

 

 

 

הצגת שיטת מוטוריקל- מאמרו של אייל ציוני בכתב העת הישראלי לרפואת ילדים (Israeli journal of Pediatrics) גיליון פב' 2011

 

 

כיצד הפכה שיטת מוטוריקל לקונספט מוביל בתחום התפתחות הילד? הדף הבא יספק את התשובות:

שיטת מוטוריקל- שורה של תגליות מדעיות מובילות!   |   אייל ציוני - כרטיס ביקור מדעי!

 

 

 

סרבול מוטורי, מוטוריקל- מן התקשורת:

 

 

סרבול מוטורי, טיפול בסרבול מוטורי בשיטת מוטוריקל, כתבה בעיתון שעה טובה (קובץ PDF)

 

אייל ציוני מציג את הרציונל החדשני של שיטתו בפאנל מומחים (אתר 'הורים בקשר', פסקאות אחרונות של הכתבה):

הצגת רציונל שיטת מוטוריקל לטיפול בסרבול מוטורי (לחצו על הקישור) בהשוואה לגישות טיפוליות קיימות ב- ריפוי בעיסוק ילדים ו- פיזיותרפיה ילדים.

 

 

סרבול מוטורי/ קושי בקואורדינציה מוטורית> אטיולוגיה (רקע/ מקור):

מבחינה פיזיולוגית ונוירולוגית, הוצאה לפועל של תנועות כוללת שלבים שונים של איסוף מידע ממע' החושים, עיבוד המידע במערכת העצבים המרכזית והפקת תגובה מוטורית מתאימה בסדר ההיררכי הבא:

  • קלט תחושתי (input),

  • חיבור מידע תחושתי ממערכות החישה השונות, או 'אינטגרציה סנסורית' (מידע נרחב בהמשך הדף),

  • עיבוד ופירוש המידע במוח (אינטרפרטציה),

  • יצירת פלט (תגובה) מוטורי יעיל (output),

  • היזון חוזר (feedback) ו- למידה מוטורית.

תנועות או תגובות מוטוריות, נרשמות במערכת העצבים המרכזית ("רישום סנסורי", סוג של פידבק) בין אם הן יעילות או בין אם הן מסורבלות לחלוטין. אותו רישום סנסורי נטמע/ נצרב בתוך מאגר מידע במוח המהווה את סכמת הגוף (body scheme) שלנו, האחראית על הוצאה לפועל של תנועות ועל תכנון תנועה! סכמת גוף הינה מנגנון המתעצב/ מתעדכן באופן שוטף מינקות ועד גיל הזקנה, לפיכך, כל תנועה שאנו מבצעים ביומיום, מלמדת אותנו (גם באופן תת מוּדע/ תת הכרתי) משהו על הגוף שלנו. חשוב להדגיש שגם מידע תחושתי שגוי המועבר עקב לקות במערכת חישה זו או אחרת, או עקב פגם בתכלול החושי/ אינטגרציה סנסורית נטמע במערכת ומזין אותה (המוח מפרש כל תנועה כיעילה, גם אם מדובר בתנועה שגויה לחלוטין). כך שילד בעל סרבול מוטורי עשוי לסבול מההפרעה לאורך החיים (בהיעדר טיפול) כתוצאה מאותו מעגל קסמים שלילי של הטמעת מסרים שגויים במערכת (בדומה ל'באגים' במערכת ההפעלה במחשב).

אם כן, סרבול מוטורי עשוי להיגרם עקב לקויות בשלבים שונים של עיבוד המידע. כך לדוגמא, לקות באחת ממערכות הקלט כמו רגישות יתר (ויסות חושי לקוי) במערכת הוסטיבולרית (מערכת שיווי המשקל) עשוי לגרום לתגובות פיזיולוגיות מוגזמות בעת שימוש בנדנדות או קרוסלה ולייצר הימנעות כפועל יוצא מכך.. במקרה אחר, ילד/ מבוגר הסובל מקושי בעיבוד או קושי באינטגרציה של מידע חזותי (ראייה) ופרופריוספטיבי* (מערכת תחושה עמוקה), עשוי להפגין איטיות הן ב- מהירות תגובה והן ב- מהירות תנועה. דוגמא אחרונה, לקות בשלב ההיזון החוזר (פידבק) עשויה לייצר קשיים ב- למידה מוטורית וקושי בהפנמת דפוסי תנועה יעילים, כך לדוגמא קושי בהסתגלות לאחיזת עיפרון נכונה, או קושי בכדרור. ילדים כאלה ייסתמכו יתר על המידה במערכת הויזואלית (ראייה) לצורך הוצאה לפועל של תנועות פשוטות, דבר שייצר סרבול מוטורי, איטיות, קושי בתכנון תנועה, "משאבי ריכוז" מופחתים ועוד..

 

*נמצא במחקרים כי מערכות התחושה המרכזיות, שלקויות בהן נקשרות להפרעת סרבול מוטורי, הינן:

  1.  מערכת תחושה עמוקה (מידע תחושתי המגיע מהמפרקים, מהגידים והשרירים אודות מנח המפרקים, מתח שרירים ועוד...),

  2.  המערכת הויזואלית (ראייה).

לקויות במע' חישה אלה עלולות לייצר קשיים ב- תיאום עין יד/ קשר עין יד, קשר עין רגל, אומדן מרחק (התמצאות במרחב) ארגון מנח הגוף בחלל ועוד..

 

סקירה מדעית ותמציתית אודות הפרעת סרבול מוטורי, ממתינה לכם במאמר מאת אייל: מאמר סרבול מוטורי התפתחותי.

 

 

 

מוטוריקל - חלשים בגרפיקה,,מובילים במוטוריקה!

 

(וגם ביציבה ואורטופדיה...)

 

 

 

קואורדינציה מוטורית- מהי? אם נחשוב על קואורדינציה מוטורית בהיבט האנטומי-פיזיולוגי, זו מבטאת את הקשר בין המערכת העצבית למערכת השרירית, היכולת לפעול תוך תיאום עצבי-שרירי יעיל, כלומר יכולת של עצב בודד או רשת של עצבים להפעיל בצורה מדויקת ובמינון מדויק שריר או קבוצת שרירים בפעולה מסוימת, דבר המכונה גם קואורדינציה תוך שרירית/ בין שרירית. ביטוי נוסף של קואורדינציה תוך שרירית (או קואורדינציה בין שרירית), הוא אינהיביציה (הרפייה אוטונומית/ ספונטנית) של קבוצת שרירים אחת, כדי לאפשר הפעלה של קב' שרירים אחרת (תנאי ליצירת הרמוניה תנועתית). וברמה הכללית, קואורדינציה מוטורית מבטאת את השליטה של אחד ממרכזי המוח החשובים, המוח הקטן/ מוחון (cerebellum), מחולל תנועה עיקרי האחראי בין השאר על תכנון תנועה ותיאום (תכלול) בין התנועות.

 

ברמה המעשית, קואורדינציה מוטורית היא הדבר העומד מאחוריי כל פעולה שאנו מבצעים ביומיום, בין אם מדובר בפעולה של מוטוריקה גסה (קליעה מדויקת לסל/ לבישה עצמאית זריזה/ ריצה זריזה ומסוגננת) או הפעלה של מוטוריקה עדינה (קואורדינציה חזותית מוטורית/ קואורדינציה ויזו מוטורית: מזיגת משקה מבקבוק לכוס בצורה מדויקת עד לסף מסוים, ומבלי לשפוך את המשקה או להפיל את הכוס/ השחלת חרוזים לחוט/ כתיבה שוטפת), בין אם מדובר בפעולה ריתמית וקבועה (כדרור כדורסל באופן רציף/ דיווש באופניים) או פעולה חד-פעמית וקצובה (נחיתה מספסל או כיסא על הרצפה בשטח צר, מבלי להיפגע מחפצים הפזורים על הרצפה/ בעיטת כדור נייח אל השער).

אם כן, קואורדינציה תנועתית טובה מסייעת לנו לבצע פעולות יומיומיות וספורטיביות (קואורדינציה ספורט) באופן זריז ושוטף תוך שמירה על דיוק בתנועה, יעילות תנועתית (ביצוע מינימום של תנועות המכוונות להשגת המטרה), חיסכון באנרגיה וכן הקצאה נמוכה יותר של 'משאבי קשב' בעת ביצוע משימות (צורך בפחות קשב), כלומר יכולת לבצע פעולות באופן יותר 'אוטומטי' וכך, להכיל מספר פעולות במקביל, מרכיב הקשור אף הוא ליעילות תנועתית (כדוגמת עלייה במדרגות הבית אגב צפייה בהודעת sms שנשלחה למכשיר הסלולרי שלנו, שלא לדבר על תפעול המכשיר באותו זמן, וכל זאת מבלי לאבד שיווי משקל וליפול, או להשתהות בעת הטיפוס במדרגות...). לידיעתכם, ילדים בעלי סרבול מוטורי/ סרבול גופני מתקשים עפי"ר לתאם בין מספר פעולות/ תנועות פשוטות המתבצעות בו זמנית, או זו אחר זו (כדוגמת מסירת כדור מדויקת אגב תנועה במשחק כדורסל...).

 

פתאום זה קל... מוטוריקל

 

קואורדינציה מוטורית תנועתית: אסף המתוק מפגין יכולות מרשימות של שיווי משקל, תיאום עין רגל, קשר עין יד, ואם לא די בכך, גם הפרדת תנועה, יציבות שרירית מפרקית (...ויכולת חריזה בִּתְזוּזַה:) 

 

קואורדינציה מוטורית נאותה מאפשרת לנו לשמור על יציבות (שיווי משקל) הן בעת ביצוע משימות תנועה והן בעת מצבים של הפרת האיזון (כדוגמת עמידה יציבה באוטובוס המתחיל לפתע את נסיעתו/ הליכה ואי שימת לב למכשול על הקרקע וכו'). קואורדינציה טובה מסייעת לנו לתכנן טוב יותר את תנועתנו בחלל/ במרחב, כך שנימנע מנפילות ונהיה פחות חשופים לפציעות, כדוגמת מערכת של תגובות קואורדינטיביות (מכונות גם 'לולאה פתוחה'/ feed forward, יפורט בהמשך..) השומרות על האיזון שלנו/ החזרתנו לאיזון בעת שהאוטובוס שהוזכר מתחיל לפתע את נסיעתו, או אותה קואורדינציה המסייעת לנו בעת טריקת דלת במכונית, להרחיק את ידנו השנייה ולהימנע מפציעה חמורה של היתפסות האצבעות (חשבתם לעצמכם, כמה פעמים ביום אנו עושים זאת באופן אוטומטי, מבלי בכלל לחשוב על כך? לכך בדיוק התכוונו בהזכירנו בפסקה הקודמת ביצוע אוטומטי ויעיל של תנועות/ פעולות..).

ראו גם: קואורדינציה בנהיגה, שיפור קואורדינציה בנהיגה

 

יכולת מוטורית טובה? כרטיס ביקור/ מפתח להשתלבות תקינה של הילד בחברה!

 

אם כן, ברור כעת כי קואורדינציה מוטורית טובה פירושה שליטה. ילד השולט על תנועותיו במרחב ועל חפצים בסביבתו, הוא ילד מאורגן, רגוע יותר, ובעל ביטחון עצמי גבוה יותר! קואורדינציה מוטורית תקינה מסייעת לילד גם לרכוש מיומנויות ספורט ותנועה (כדוגמת קליעה לסל, לימוד קפיצה בחבל, או לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר), לצד מיומנויות יומיומיות, בהן כאלה התורמות לעצמאות אישית ולתחושת בגרות (כדוגמת לבישה עצמאית, לימוד קשירת שרוכים או כפתור כפתורים באופן יעיל ומהיר) ותורמת לפיתוח דימוי עצמי חיובי, הערכה עצמית גבוהה, תחושת מסוגלות וחוסן נפשי (בפירוש 'נפש בריאה בגוף בריא'...).

 

 

קואורדינציה חזותית מוטורית, קואורדינציה חזותית מרחבית ואינטליגנציה תנועתית...

 

קואורדינציה חזותית מוטורית ו- קואורדינציה חזותית מרחבית, מהוות (כל אחת בנפרד, ויחד) מרכיב חשוב מאין כמוהו באינטליגנציה התנועתית!

אינטליגנציה תנועתית-ביצועית (performance IQ) מהווה ע"פ Groth-Marnat, 1990 סינתזה של:

 

 

לידיעתכם, אצל ילדים רבים בעלי קואורדינציה מוטורית נמוכה (בעיות מוטוריות אצל ילדים) ישנם פערים בין רמת אינטליגנציה מילולית (verbal IQ) גבוהה, לעומת אינטליגנציה תנועתית-ביצועית (performance IQ) נמוכה. לפערים אלה השלכות רבות על התפקוד המוטורי ביומיום, יצירת דימוי עצמי נמוך ואף מנגנוני הימנעות, המהווים נגזרת ישירה מכך (ראו מידע נוסף, בפסקה "הקשר בין יכולת לבחירה" בדף אבחון מוטורי).

כלל המרכיבים המוטוריים העומדים בבסיס האינטליגנציה התנועתית-ביצועית (שזה עתה מנינו), ניתנים לשיפור מדעי ויסודי בשיטתנו!

 

 

 

המטריה המוטורית* של מוטוריקל

במוטוריקל מעניקים לילדכם "מטריה מוטורית" (כלומר, יכולות מוטוריות גבוהות..) המגנה עליהם מפני שלל האתגרים המוטוריים-ספורטיביים-חברתיים הצפויים והבלתי צפויים של הילדות.

גשם/ מָטַר של אתגרים מוטוריים מלווה את תקופת הילדות בעידן המודרני; טורניר משחקי כדור שנחת על הילד/ה בהפתעה (כרעם ביום בהיר) במסיבת יום הולדת ספורט (דבר נפוץ מאוד כיום: יום הולדת ספורט אתגרי, יום הולדת ספורטיבית, מפעיל יום הולדת ספורט) או בהפסקה פעילה/ בקייטנה; טיול רכיבה על אופניים שאורגן ע"י ועד ההורים הכיתתי (ראו: לימוד רכיבה על אופניים לילדים), טיפוס על חבלים במצוק במהלך טיול שנתי (חיזוק חגורת כתפיים אצל ילדים), משחק 'כיסאות מוזיקליים' בגן (ילד איטי), תחרות ריצה בשיעור התעמלות (שיפור סגנון ריצה) או תחרות הורדות ידיים ספונטנית בשעת ההפסקה (חיזוק חגורת הכתפיים לילדים).. ואיננו מדברים על תפקוד מוטורי יעיל הנחוץ כ"כ במצבי חירום, בכלל זה התמצאות במרחב לילדים, קואורדינציה מוטורית יעילה, שיווי משקל לילדים, כוח שרירים (חיזוק שרירים לילדים), זריזות, מהירות ועוד...

המטריה המוטורית שלנו מעניקה לילד ביטחון עצמי (העלאת ביטחון עצמי לילדים), שקט ורוגע נפשי (חוסן נפשי) ומן הסתם, משפרת/ מעלה גם דימוי עצמי (שיפור דימוי עצמי אצל ילדים) כשהילד/ה יודעים שהמטריה שלהם צמודה אליהם וניתנת לשימוש בכל רגע נתון! ("כל אתגר, בעזרת המטריה המוטורית נפתר"!)

 

המטריה המוטורית של מוטוריקל  המסייעת בהגשמת ילדוּת שקטה מדאגות :)

 

(*המטריה המוטורית ® היא סימן מסחר שכל הזכויות בו שייכות למוטוריקל!)

 

 

כאמור, קואורדינציה מוטורית טובה הינה תנאי בסיסי לתפקוד תקין ויעיל של כל אדם ביומיום. לפיכך, אנו במוטוריקל שוקדים על פיתוח מתמיד ועל יישום של תרגיליי קואורדינציה לילדים ונוער כחלק אינטגרלי ב- טיפול בסרבול מוטורי, היפרטוניה (טונוס שרירים גבוה אצל ילדים מתח שרירים גבוה מתח שריר גבוה טונוס שריר גבוה טונוס שרירים גבוה טיפול טיפול בהיפרטוניה), היפוטוניה אצל ילדים, הפרעות קשב וריכוז adhd ו- לקויות מוטוריות נוספות!

 


 

שיטת מוטוריקל מציעה גישה חדשנית לטיפול ב- בעיות קואורדינציה אצל ילדים, גישה בעלת רציונל מדעי ברור, המבוססת על מחקרים עדכניים וניסיון קליני (טיפולי) עתיר שנים... למידע נוסף לחצו: סרבול מוטורי טיפול / טיפול בסרבול מוטורי / טיפול בסרבול מוטורי בגישה מדעית, בלעדית ומובילה במוטוריקל  

 

חוסר קואורדינציה תנועתית- חשוב מאוד לדעת:

  • הפרעת סרבול מוטורי (DCD) היא הגדרה כללית לתסמונת הטרוגנית, הכוללת מגוון רחב של מאפיינים. לא כל ילד יסבול מאותם הקשיים או מכולם...
  • תובנה משמעותית אליה הגענו בעת פיתוח שיטת מוטוריקל בהקשר הנוכחי, הינה עיקרון הייחודיות (ספציפיות) בעת שיפור קואורדינציה מוטורית (בדומה לעיקרון דומה בפיתוח כח). למרות שלכל אחד ואחת מאיתנו נחוצה קואורדינציה כללית ברמה סבירה (לטובת תפקוד יומיומי תקין באותן פונקציות שהוזכרו בפיסקאות הקודמות..), זקוקים אנו גם לאותה קואורדינציה ספציפית, לטובת מגוון מיומנויות מוטוריות ותפקודים המתבצעים ביומיום, כדוגמת כדרור כדורסל, קפיצה בחבל, מעבר מעל מכשול (גדר/ חוֹמה) ב'קיצור-דרך' שהילד בחר לו בדרכו לביה"ס ועוד ועוד... (קואורדינציה תלויית פונקציה/ מטלה מובחנת). ניתן להבין מכך ששיפור קואורדינציה באמצעות שחייה לדוגמא, לא יסייע לילד כלל בתפקוד במשחקי כדור, בתפקוד מוטורי עדין או בתפקוד יומיומי (וגם להיפך, קואורדינציה טובה במשחקי כדור, אינה תורמת לשיפור סגנון השחייה...). לפיכך, בניגוד למיתוס הקיים עדיין, אם ילדכם משתתף בחוג שחייה (דבר טוב כשלעצמו...), אין פירוש הדבר שהוא משיג שיפור כלשהו של קואורדינציה יומיומית (ובטח שלא קואורדינציה במשחקי כדור, או בשיעורי התעמלות בביה"ס/ בגן...)!

לידיעתכם, שיפור קואורדינציה מוטורית מושג במוטוריקל בשני רבדים: ברובד הראשון, שיפור קואורדינציה כללית כמעטפת (בסיס/ תשתית) לתפקוד גופני תקין... וברובד השני, קואורדינציה ספציפית, בהתאם לצרכיו הפונקציונליים של כל ילד (כולל הקשר קואורדינציה ספורט)!

 

 

הרשו לנו להפתיע אתכם, עם למעלה מ- 1,000 תרגיליי קואורדינציה מוטורית מקוריים, מתוחכמים (מפעילים מערכות גוף שונות במגוון רחב של אופַנִים) ובלעדיים שפותחו במוטוריקל ונבחרו במיוחד בהתאם לצרכיו הספציפיים של כל ילד, לפיתוח כל מרכיביי הקואורדינציה, לצד תחושה רציפה של:

  {אתגר>>(היוצר) התמדה בתרגול>>הצלחה/ תחושת הישג>>קבלת משוב חיובי ואוהד מאיתנו, הורי הילד (אתם), חברים בביה"ס/ בגן>>סיפוק והנאה (!)>>היוצרת הניעה (מוטיבציה) להמשך תרגול/ משחק/ רכישת מיומנויות} >>ולאחר רצף של מס' טיפולים: תחושת שליטה, ביטחון עצמי וגם דימוי עצמי מרקיעי שחקים...

(תרשים הזרימה הנ"ל, משקף תהליך חוזר ונשנה מספר פעמים בכל טיפול, אותו עובר כל ילד במוטוריקל!)

 

 

תרגיל 'שמיניות באוויר' לטובת שיפור קואורדינציה מרחבית ושיפור שליטה בכדור (כדורגל) מבית היוצר של מוטוריקל: הילדים נעים (מנתרים) בשמינייה בין הטבעות ומובילים את הכדור בשמינייה הפוכה (סה"כ 2 שמיניות)! התרגיל כולל שיפור שורה ארוכה של מרכיבים מוטוריים, בהם: שיפור קואורדינציה, התמצאות במרחב (כיוונים במרחב) התארגנות במרחב, שיווי משקל, חציית קו אמצע של הרגליים, תיאום בין תנועות חלקי הגוף (תיאום עין רגל, רצף תנועתי, תיאום דו צידי/ תיאום דו צדדי של הרגליים.. א-סימטרי), תכנון תנועה ותזמון תנועתי, זיכרון עבודה מוטורי ועוד... כל המרכיבים המוטוריים האלה משולבים בתרגיל אחד מאתגר ומהנה!

 

לא טעיתם, גם מוטוריקל וגם.. מוטורי cool :)

(*מוטורי cool ® הוא סימן מסחר שכל הזכויות עליו שייכות למוטוריקל!)

 

*לידיעתכם, התרגיל הנ"ל מהווה דוגמית קלה ('טעימה') למאות תרגילים מתוחכמים ומאתגרים אף יותר המוצעים בשיטת מוטוריקל!

 

 

שיפור קואורדינציה מוטורית בשיטתנו, בהשוואה לשיטות קיימות אחרות... מה הופך את מוטוריקל למרכז מוביל בתחום?

 

  • הבאנו לעולם גישה חדשנית ל- טיפול בסרבול מוטורי/ שיפור קואורדינציה מוטורית, גישה בעלת רציונל מדעי ברור, המבוססת על מחקרים עדכניים וניסיון קליני (טיפול) עתיר שנים... לחצו: טיפול בסרבול מוטורי בגישה מדעית, בלעדית ומובילה במוטוריקל

  • ברשותנו מגוון עצוּם של תרגילי קואורדינציה מקוריים לחלוטין, המעניקים מענה ממוקד ומדויק לקושי של ילדכם, תרגילים שילדכם טרם התנסה בהם!

  • אבחון סרבול מוטורי/ אבחון dcd הנערך בראשית הדרך, מאפשר לנו לבחור את כלי הטיפול המתאימים ביותר ללקות הספציפית של הילד/ה ולצרכיו הפונקציונליים של כל ילד/ה ולמקסם את תוצאות הטיפול!!    

  • כפי שצויין, התרגילים ממש מאתגרים! ילדים/ בני נוער נהנים 'Big time' בעת התרגול!

 

 

במוטוריקל סופַן וגם So-fun של הבטחות להתממש :)

ובאופן הכי מהיר שניתן לבקש !

 

  • בניגוד לתרגילים שגרתיים ומוכרים, כדוגמת טיפוס על מתקנים, זחילות באופנים שונים וכו' שיעילותם הטיפולית מוגבלת ומוטלת בספק, מרבית התרגילים שלנו כוללים תחכוּם רב, ומפתחים קואורדינציה מוטורית על כל גווניה (תיאום דו צידי/ תיאום דו צדדי, תיאום גפיים-עיניים כדוגמת קואורדינציית עין יד/ תיאום עין יד/ קשר עין יד, תיאום עין רגל/ קואורדינציה חזותית מוטורית/ קואורדינציה ויזו מוטורית, תכנון ותזמון תנועה, דיוק בתנועה, ויסות כוח, ויסות תנועה/ ויסות תנועתי, הפרדת תנועה, חציית קו אמצע, רצף תנועתי ועוד ועוד...) ובנוסף, דורשים תהליכי פיקוח ובקרה תנועתית, קשב ותכנון, משוב עצמי, אסטרטגיות חשיבה, פיתרון בעיות 'אונליין' / Feed-Forward (תכנון אגב תנועה/ תיקון שגיאות בתנועה עוד בטרם נעשו, כדוגמת התאמת (ארגון מחודש של) מנח הגוף בעת היתקלות במכשול באופן כזה שתימנע מעידה ויישמר שיווי המשקל, יכולת מוטורית חשובה ביותר ביומיום המערבת יכולת חיזוי וציפייה (מכונה גם: לולאה פתוחה/ 'open loop'), יכולת חשובה מאוד גם למשחקי ספורט קבוצתיים ועוד...

  • בהמשך לסעיף הקודם, המידע התחושתי העשיר שהילד חווה בעת ביצוע התרגילים (זיכרו, מדובר בלמעלה מאלף תרגילים שונים..) משפר את התפיסה המוטורית, הנחשבת למרכיב קריטי וראשון במעלה ב למידה מוטורית!

 

  • הזכרנו כבר בדפים אחרים, שכל ילד עשוי "להמציא את הגלגל מחדש" ולהציג קשיים מוטוריים מקוריים לגמרי (ממש out of the blue) או לקויות בתנועות/ פעולות המוטוריות הטריוויאליות (הבסיסיות) ביותר לכאורה. לעיתים הורים מרימים גבה ושואלים אותנו: "איך הוא לא מצליח לבצע את הפעולה הפשוטה הזו"? אנו שבים ומדגישים, בעיות מוטוריות אצל ילדים עשויות לבוא לידי ביטוי אף בפעולות המוטוריות הפשוטות ביותר!

  • ילדים רבים סובלים מ סרבול מוטורי/ סרבול תנועתי בשל קשיים ב התמצאות במרחב (תפיסת כיוונים במרחב, אומדן מרחק, תפיסת עומק, יחסים במרחב, מודעות לגבולות הגוף, תכנון תנועתם ביחס למרחב הנתון ועוד...). ילד בעל קואורדינציה מרחבית נמוכה, המתקשה להתארגן ולתכנן את תנועתו במרחב הוא ילד איטי יותר, ילד מגושם (נתקל בחפצים), מהוסס ונמנע! מאות תרגילים פותחו במוטוריקל כדי לשפר את ההתמצאות, התארגנות, קואורדינציה והתכנון המרחביים.

 

 

 

 

 

  • תיאום דו צידי/ תיאום דו צדדי - מרכיב קואורדינציה חשוב ביותר בתפקוד היומיומי וגם קריטי להליכה, הן מבחינה קואורדינטיבית/ אסתטית והן מבחינה אנרגטית! מתוקף חשיבותו, אותו תיאום דו צידי זוכה אצלנו במוטוריקל למבחר אדיר של כלי טיפול/ שיפור! תוכלו ללמוד בדף יציבה לקויה, שהליכה נטולת תיאום דו צידי תקין, גוררת סיבוב מוגזם של האגן במישור ההוריזונטלי, דבר הפוגע הן באסתטיקה של ההליכה (מייצר סרבול מוטורי) והן ביעילות (בזבוז מיותר של אנרגיה!). בהקשר הכללי יותר, תיאום דו צידי יעיל נחוץ למגוון רחב ביותר של פונקציות יומיות, כדוגמת לבישה עצמאית, קשירת שרוכים, אכילה, רחצה, מיומנויות אורייניות (כתיבה/ גזירה..), מניפולציה של חפצים, נגינה ועוד ועוד..

    שיפור תיאום דו צידי במוטוריקל מושג ע"י מבחר עצום של תרגילים אטרקטיביים, מהנים ומאתגרים במיוחד, בעלי זיקה למשחקי כדור, תרגילים המותאמים למגוון גילים רחב ומפתחים (בעת ובעונה אחת, כערך מוסף משמעותי) גם קשר עין יד,/ תיאום עין יד/, קואורדינציה עין יד/ תיאום עין רגל!

     

 

 

צפוף לכם בעין? ההסבר לכך פשוט:

 

 

יש לנו פשוט המון להציע :)

 

מוטוריקל - בדיוק מה שחיפשתם, גם עבור קואורדינציה מוטורית!

 

 

 

  • דגש רב ניתן על אחד המרכיבים המוטוריים החשובים ביותר לשליטה/ בקרה תנועתית: תפקוד 'מנגנוני יציבה'/ postural control (מרכיבים תחושתיים-מוטוריים העומדים בבסיס כל פעולה שאנו מבצעים: תנועות עדינות ואיכותיות של הגו והגפיים המאזנות את הילד כל העת בעת פעילות תנועתית כדוגמת רכיבה על אופניים, שומרות מפני נפילות ומערבות יכולת חיזוי וציפייה למצבים אפשריים של הפרת איזון!). אותם 'מנגנוני יציבה' אחראים על תגובות הגנה ושיווי משקל: תגובות גופניות (אוטומטיות) המחזירות את הילד לאיזון בעת מצבים של 'כמעט איבוד שיווי משקל'- דבר חשוב מאין כמוהו ברכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר ופעילויות מוטוריות- ספורטיביות נוספות (כדוגמת הריצה שהוזכרה קודם...), עוד מפקחים מנגנוני היציבה על הטונוס/ מתח השרירים, על יציבות חגורת הכתפיים והגו בעת הרכיבה, יציבות שדה הראייה ועוד.. זיכרו, ילד בעל שליטה יציבתית טובה ברכיבה על אופניו (ולא רק..) הינו ילד בעל ביטחון עצמי רב! בניגוד לקלישאות בהן ייתכן שנתקלתם בעבר, שיפור קואורדינציה מוטורית במוטוריקל נעשה online (מתרחש לנגד עינם המשתאות של ההורים בכל טיפול, ובעת הטיפול). כך שתראו תוצאות אפקטיביות בכל קנה מידה, ומהר!

 

  • קואורדינציה עדינה: שיפור קואורדינציה עדינה לטובת פעולות אורייניות, כדוגמת כתיבה (איטיות בכתיבה ילד איטי בכתיבה כתיבה איטית אצל ילדים), ציור, צביעה, שימוש בסרגל/ מחדד/ מחוגה ומבחר פעולות נוספות הדורשות קואורדינציה עדינה כדוגמת גזירה במספריים, השחלה, הרכבת פאזלים, בנייה בלגו, הדבקה, נגינה בפסנתר ועוד ועוד..

  • ילדכם יעבדו קשה אצלנו! בשל הדרישות הגבוהות במהלך הטיפול, אנו שבים ומזכירים לכל ילד (ברגעי ההתמודדות מול הקושי..) את הסלוגן שלנו... "קשה באימונים?- (מוטורי)קל בחיים! (או: קל מוטורית בחיים)". ודאי כבר ספגתם את המסר... אנו מאמינים גדולים בעבודה קשה (ככלל בחיים)!!

 

 

 

  • שיפור קואורדינציה מוטורית נעשה בקונטקסט בו מצוי הילד (הילד במרכז) ובהתאם למטרותיו (ילד השואף להשתפר בכדורסל יפתח את הקואורדינציה הרלוונטית למשחק), אך גם בהתאם לצורך המיידי (ילד המרבה למעוד בשל סרבול גופני, יקבל תרגילים מיידיים לצמצום הנפילות, עד להפסקתן המוחלטת).

 

  • מגוון תרגילים בעלי דרגת קושי עולה, מעניקים לילד תחושת הצלחה כבר מהשלב הראשון, מותירים אותו מאותגר וממוקד. דרגות הקושי המגוונות בכל תרגיל קואורדינציה מאפשרים גם לילדים בעלי סירבול מוטורי משמעותי להתנסות ולהצליח!

 

  • גם בני-נוער, שהטענה הרווחת לגביהם היא שבשל גילם הם 'איחרו את המועד' (וכבר לא ניתן לעזור להם...האם שמעתם כבר את הקלישאה הזאת?), מפתחים את הקואורדינציה שלהם באופן מרשים ביותר אצלנו (עבדנו עם בני-נוער רבים בגיל תיכון ולפני גיוס, שקַבלו על כך שלא נעזרו בנו בילדותם...). בהקשר זה, ברשותנו מגוון תרגילי קואורדינציה מוטורית מותאמים לכל גיל, לילדים מגיל 4 ועד לנוער ומבוגרים (...אם חשבתם אי פעם לפתח/ לשדרג את הקואורדינציה שלכם, ולא מצאתם את המסגרת המתאימה, אל תהססו לבקש- אנחנו כאן גם בשבילכם!).

 

 

ראו גם: קואורדינציה בנהיגה, שיפור קואורדינציה בנהיגה

 

 

לימוד קפיצה בחבל: עמית ותמר, מדגימים ביצוע נהדר, זמן קצר לאחר לימוד קפיצה על חבל/ לימוד קפיצה בדילגית. ונזכיר שנית: אצלנו גם ההנאה כלולה בתפריט :)

 

 

באופן שכיח למדי וטבעי למדי, הורים הצופים בהדגמת תרגיל מורכב כזה או אחר הניתן לבנם/ ביתם (הדגמה הניתנת ע"י המטפל, לפני הלימוד/ תרגול), מגיבים באופן מיידי-ספונטני באמירה הבאה: "נראה לך באמת שהוא יהיה מסוגל לבצע את זה...?!" כבר התרגלנו לחייך ולומר להורים הספקנים, "חכו ותראו, זה יקרה מהר... כבמטה קסם..." 

 

 

 

כדי להמחיש לכם את חשיבות קואורדינציה מוטורית לילדים (לכל ילד), בחרנו לנתח מיומנות שכיחה, מיומנות רכיבה על אופניים (מיומנות המהווה 'אבן דרך' ברפרטואר היכולות המוטוריות של כל ילד) מבחינת מרכיבים מוטוריים ויציבתיים פעילים:

אז מהם המרכיבים המוטוריים הנחוצים לרכיבה על אופניים? (מידע נוסף וסרטון וידאו לרשותכם בדף לימוד רכיבה על אופניים לימוד אופניים לילדים)

רכיבה על אופניים לילדים הינה פעולה מוטורית קואורדינטיבית מורכבת, הדורשת שליטה במספר רב של מערכות מוטוריות-יציבתיות- תחושתיות. להלן המרכזיות שבהן:

  •  כוח וסיבולת שרירית- בעיקר בשרירי הרגליים (ארבע-ראשי ירכי, שרירי ירך אחורי וישבן) וכוח מתפרץ (היכולת להפיק כוח במהירות מקסימלית) כמו בעת התחלת רכיבה (ממצב של עמידה בָמֲקום), או בעת רכיבה בעלייה תלולה (גם זינוק בעלייה)/ רכיבה בתוואי שטח חולי או הררי, וכן בעת מעבר פתאומי מרכיבה איטית לרכיבה מהירה (שינוי קצב...), או במעבר מרכיבה במישור לטיפוס בעלייה.  

  •  שיווי משקל באופן כללי, אך בעיקר בתחילת הנסיעה (בעת צבירת המהירות/ תאוּצה ממצב נייח), בעת סיבובים (פניות חדות) או ברכיבה איטית. ילדים רבים מתקשים לשמור לשמור על יציבות במצבים אלה, וחווים נפילות ופגיעות גופניות עקב כך! אל דאגה, כמומחים למוטוריקה ויציבה, פיתחנו במשך השנים מגוון תרגילים בלעדיים כמענה ממוקד לקשיים אלה!! (ראו גם: שיווי משקל אצל ילדים ׀ חוסר שיווי משקל אצל ילדים ׀ בעיות שיווי משקל אצל ילדים ׀ איבוד שיווי משקל אצל ילדים).

  • גורם נוסף קריטי (!) בהיבט היציבות/ בטיחות ב- רכיבה: פיקוח/ שליטת שרירי הידיים על ההגה (muscle co-contraction), בעת נסיעה בכלל ובעת פניות חדות בפרט! ילד המתקשה במנגנון יציבתי חשוב זה, יסובב את ההגה/ כידון בצורה חדה (מוגזמת/ פיתאומית) במהלך סיבוב (ללא בקרה) ויחווה נפילה/ פציעה! הסירו דאגה- יש לנו מגוון כלי עבודה מהירים לשיפור השליטה גם במרכיב חשוב זה!

  • יכולת ההתארגנות הגופנית תוך ציפייה למצבי חוסר איזון ומניעת נפילות. כך לדוגמא, ילד/ מבוגר הרוכב על אופניים ומתכוון לעצור באופן יזום, או שמאבד לפתע שיווי משקל (בשל רכיבה איטית במדרכה צרה עם הולכי רגל או מכשולים/ מעבר משביל סלול לדרך עפר רך/ טובעני, דבר המפחית באופן פתאומי את המהירות..), מוריד את כף הרגל הרלוונטית מהפדל באופן אוטומטי (סוג של רפלקס), כהכנה לקראת אותה יציאה מאיזון/ נפילה צפויה (בלימת המומנט/ התנע שמסת הגוף מייצרת לכיוון הקרקע). הורדת כף הרגל אל הקרקע נעשית בכיוון שאליו הרוכב עתיד ליפול בעוד שבריר שנייה ובמרחק (מהאופניים) התואם את גודל התנע הזוויתי שמשקל הגוף (עם האופניים) מפתח. בהיעדר יכולת החיזוי המדויקת הזאת (anticipation), הרוכב היה לבטח מתרסק על הקרקע!

     

    שלושה קשיים אופייניים, לבעלי קושי/ איטיות בפענוח מידע וסטיבולרי-ויזואלי (או לבעלי קושי ב- אינטגרציה סנסומוטורית):

     

    1. הורדת הרגל באיחור,

    2. הורדת הרגל במרחק שאינו תואם את המומנט שהגוף מייצר...

    3. הורדת הרגל הלא נכונה (לא רלוונטית). 

     

            כל אחד מהקשיים שתוארו, עלולים לגרום לנפילה ופציעה! אל דאגה חברים, במוטוריקל מקדימים תרופה למכה, תרתי משמע :)

      

    במוטוריקל מקדימים תרופה למכה, תרתי משמע :)

     

     

  • הפרדת תנועה ידיים- רגליים: הרגליים מבצעות תנועה מעגלית וקבועה (מסלול תנועה קבוע/ סגור) במישור ה'סגיטלי' (מישור חיצי, לפנים ולאחור), ואילו הידיים מבצעות תנועה חופשית (אמנם על ציר, אך תנועה משתנה/ לא קבועה...) במישור ה'הוריזונטלי' (מישור אופקי). פעולה בשני מישורים שונים דורשת הן קואורדינציה מוטורית והן הפרדת תנועה נאותה. תרגילים ייחודיים בשיטתנו ישפרו את הקואורדינציה (ראו גם: קואורדינציה הגדרה) והפרדת התנועה הרלוונטיות לרכיבה.

  •  קואורדינציה של הרגליים: רכיבה נכונה על אופניים, דורשת בין היתר הרפיית רגל אחת בעת לחיצת הרגל השנייה את הפדל/ דוושה, והחלפת תפקידים כל העת לסירוגין... וכן, היכולת לסובב את הפדלים בכיוון הרצוי לטובת נסיעה, ובכיוון הנגדי לטובת עצירה מבלי להתבלבל (באופניים ללא הילוכים). לילדים רבים קשיים בתפקוד (קואורדינציה) של הרגליים בעת הרכיבה. רבים חווים קושי דומה בעת הבלימה, הדורשת הרפיית רגל אחת בעת לחיצת הרגל השנייה...

  • לילדים רבים יש קושי להחזיק את כף הרגל ביציבות על הפדל, מבלי ש'תברח'/ תחליק ממנו. ילד שרגלו מחליקה מהפדל בעת רכיבה על אופניים, מסכן עצמו ועלול ליפול. תוכלו לסמוך על ניסיוננו גם בהקשר זה, פיתחנו עבור ילדכם שורת תרגילים כמענה מהיר ויעיל!

  • יכולת ציפייה, חיזוי ותכנון בסביבה דינמית ובהתאם למצבים משתנים/ feed-forward - נחוץ בעת רכיבה בשטח בו נעים הולכי-רגל/ רוכבי אופניים נוספים/ ילדים המשחקים/ רצים בסביבתו של הילד/ כדור המתגלגל לכיוונו של הילד הרוכב וכו'... דורש בעיקר יכולות התמצאות במרחב ו- תכנון תנועה, בכלל זה, יכולת חשובה ביותר המכוּנה 'ציפייה'/'חיזוי' (anticipation) תנועתו של הילד הרוכב על אופניו, ביחס לגורמים הנוספים בסביבתו. כלומר, על הילד להעריך/ לחשב במצבים אלה, באופן מהיר ומיידי (!) במהלך הרכיבה, האם יצליח במהירות הנתונה ובכיוון בהם הוא מתקדם, להימנע מהיתקלות/ התנגשות, ולתמרן את אופניו (כיוון הנסיעה/ מהירות...) בהתאם לחישוב שערך. ליכולות הקריטיות האלה, משקל מכריע בבטיחות של הילד בעת הרכיבה!

  • תזמון תנועה ויכולת תגובה מהירה- יכולת להגיב מהר ולתזמן את התנועה בעת מצבי סכנה (כגון, בעת שרכב יוצא מחנייה בנסיעה לאחור/ רוורס, בדיוק כאשר הילד רוכב על אופניים מאחורי אותו רכב...) ובעת מצבים כמו נסיעה על כביש ועלייה על מדרכה גבוהה (מחייב תזמון מדויק של משיכת הכידון כלפי מעלה, לטובת הרמת הגלגלים הקדמיים של ה אופניים, אחרת תתרחש נפילה כמעט ודאית!).

  • יציבות שרירית- מפרקית. (*).

  • תיאום/ קואורדינציה מוטורית נאותה בין הידיים. בדומה להרפיית רגל אחת בעת לחיצת הרגל השנייה את הפֶּדָל (בדיווש), יש (בעת השליטה על ההגה, ברכיבה בעיקול/ פניות) להרפות (או למשוך קלות) צד אחד של ההגה (כידון) בעת דחיפת/ הטיית הצד השני.

  • תפקוד יעיל של שליטה יציבתית (postural control) ו-'מנגנוני יציבה' (ראו לעיל).

  • תחושת התנועה/ תחושה עמוקה/ קינסתזיה (להיות מסוגל לדוגמא לכוון את ההגה/ כידון מבלי להביט אליו בעת בעת סיבוב או לצורך תמרון בין מכשולים). היכולת לווסת את מידת הכוח והתנועה (ויסות כוח שריר/ ויסות כוח/ ויסות תנועה/ ויסות תנועתי) המתאימה לצורך התנועה הרצויה, מבלי ללוות את התנועה במבט!

  • תיאום עין יד/ קשר עין יד/ קואורדינציית עין יד לטובת תפעול ההילוכים וההגה (בראשית הדרך... בטרם פעולות אלה הופכות לאוטומטיות).

  • התארגנות כללית בעת התחלת נסיעה, החל מאחיזת ה אופניים/ הרמת ה אופניים מהרצפה, עלייה על ה אופניים מבלי ליפול ומבלי שהאופניים יזוזו, רלוונטי ביותר בהתחלת נסיעה בעלייה או בירידה חדה/ ישיבה בטוחה תוך שמירה על היציבות במצב ססטי (איך לשבת נכון על אופניים), ביצוע פעולות חיוניות לטובת התחלת נסיעה (בכלל זה תכנון פעולת הרגליים, הכנת הפדל למצב נוח- תיאום עין רגל, סדר הפעולות הנכון לטובת התחלת רכיבה, מתווה הנסיעה, תכנון רכיבה בהתאם למכשולים המצויים בשטח ועוד...). הפרעת קשב וריכוז ילדים עשוייה ליצור קשיים משמעותיים בהתארגנות הנדרשת/ שימת לב לפרטים ועוד... (למידע נוסף: הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים).

  • רכיבה נכונה על אופניים: סינכרון/ תכלול של כל הפעולות שהוזכרו בסעיפים הקודמים (נוסף על אלה שלא צויינו מפאת 'קוצר היריעה')...

 

אם כן, ברור כעת כי לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר אינו דבר פשוט כל-כך כפי שרבים נוטים לחשוב, ובשורה התחתונה, המטרה ב שיפור קואורדינציה ולימוד המיומנות, להופכה לפעולה 'אוטומטית' עבור הילד (נכון מאוד, גם עבור ילד הסובל מ סרבול מוטורי משמעותי), כך שמידת הקשב שייצטרך 'להשקיע' בתכנון, בבקרה של משתני הרכיבה (שפורטו לעיל) ובפעולת הרכיבה עצמה, תהיה מינימלית (זוכרים את הקשר בין קואורדינציה טובה לצורך בפחות קשב?). במצב כזה, רכיבתו של הילד תהיה בטוחה יותר; הילד יהיה 'פנוי' בעת הרכיבה לבצע פעולות נוספות כמו לתמרן ולהיזהר ממכשולים סטטיים או ניידים בדרכו כדוגמת הולכי רגל או מכוניות בכביש וכן, להיות מסוגל לרכב תוך כדי שיחה עם חבריו ופשוט, להיות משוחרר וליהנות מעצם חוויית הרכיבה ומהנוף.

(* פירוש מושג זה בדף לימוד אופניים לילדים)

 

 

ואם רציתם את כל המידע בקיצור?

מוטוריקל - וזה כל השיפור!

 

 

*מוצאים את דף קואורדינציה מוטורית/ חזותית מוטורית רלוונטי/ משמעותי? נודה על המלצתכם... לִחְצוּ על הסמל 1+ (לא זמין כרגע לגולשים בדפדפן Firefox):

 

 

חזרה לדף: סרבול מוטורי התפתחותי: דף התמצאות וריכוז נושאים ('תוכן עניינים')

 

 

כאמור, שיטת מוטוריקל מציעה גישה טיפול חדשנית לטובת בעיות ב- קואורדינציה מוטורית, גישה בעלת רציונל מדעי ברור, המבוססת על מחקרים עדכניים וניסיון קליני (טיפולי) עתיר שנים. אם טרם עשיתם זאת, בקרו בדף: סרבול מוטורי טיפול / טיפול בסרבול מוטורי / טיפול בסרבול מוטורי בגישה מדעית, בלעדית ומובילה במוטוריקל  

 

בעיות ב- קואורדינציה מוטורית, ראו גם:

 

 

סרבול מוטורי, טיפול בסרבול מוטורי בשיטת מוטוריקל, כתבה בעיתון שעה טובה (קובץ PDF)

אייל ציוני מציג את הרציונל החדשני של שיטתו בפאנל מומחים (אתר 'הורים בקשר', פסקאות אחרונות של הכתבה):

הצגת רציונל שיטת מוטוריקל לטיפול בסרבול מוטורי, בהשוואה לגישות טיפוליות קיימות ב- ריפוי בעיסוק ילדים ו- פיזיותרפיה ילדים.

 

 

 וכן: תשובות לשאלות נפוצות FAQ's

 

 

מחפשים פיזיותרפיה לילדים/ ריפוי בעיסוק לילדים/ ספורט טיפולי לילדים/ התעמלות טיפולית לילדים/ טיפול בתנועה לילדים?

 

מוטוריקל- ידע מדעי מוביל בתחום התפתחות הילד!

 

 

 

 

 

 

 

 

קואורדינציה חזותית מוטורית/ קואורדינציה מוטורית נמוכה/ קואורדינציה תנועתית/ דיוק בתנועה- ראו גם את הנושאים הרלוונטיים הבאים (מסודרים באשכולות בסדר א-ב'):

 

אבחונים: אבחון מוטורי אבחון פסיכומוטורי אבחון בעיות מוטוריות אבחון מוטוריקה גסה אבחון מוטוריקה עדינה אבחון מוטורי מוטוריקל אבחון מסורבלות מוטורית בעיות במוטוריקה גסה בדיקת תחושה עמוקה אבחון יציבה אבחון ליקויי יציבה אבחון בעיות גב

 

אוטיזם: טיפול בתנועה לילדים אוטיסטים pdd בתפקוד גבוה, פי די די נוס, פי די די בתפקוד גבוה, פי די די אצל ילדים, asd אוטיזם, asd בתפקוד גבוה

 

אורטופדיה: טיפול בבעיות אורתופדיות לילדים טיפול בבעיות אורטופדיות טיפול בבעיות אורטופדיה בעיות אורטופדיות בילדים בעיות אורטופדיות בברך בעיות אורטופדיות בכף הרגל בעיות אורטופדיות אצל ילדים בעיות בכף הרגל ילדים בעיות בכף הרגל והקרסול בעיות אורטופדיות נפוצות בעיות אורטופדיות כף רגל  גיד אכילס קצר אצל ילדים גיד אכילס קצר גיד אכילס מקוצר קיצור גיד אכילס קיצור בגיד אכילס קיצור גיד אכילס בילדים גיד אכילס קצר טיפול הארכת גיד אכילס הארכת גיד אכילס אצל ילדים פרונציה של כף הרגל פרונציה כף רגל היפר פרונציה יתר פרונציה בכף הרגל קריסה של כף הרגל, קריסה של קשת כף הרגל, כף רגל קורסת פנימה, קריסת כף הרגל, קריסת כף רגל, קריסת כף רגל טיפול, קריסת כף הרגל, קריסת כף הרגל פנימה, קריסת כפות רגליים, קריסת קשת כף רגל קריסה פנימה של כף הרגל טיפול קריסת קרסול קריסת קרסול פנימה קריסת קרסול ילדים קריסה פנימית קריסת קרסוליים קריסת קרסול טיפול קריסה של כף הרגל פנימה קריסת כף רגל ילדים קריסת כפות רגליים ילדים צניחת קשת כף הרגל השטחה של כף הרגל קשת כף רגל שטוחה חיזוק קשת כף הרגל פרונציה טיפול פרונציה של כף הרגל טיפול פרונציה בקרסול פרונציה בקרסול טיפול פרונציה ברגל פרונציה בכף הרגל אצל ילדים פרונציה בכף הרגל אצל מבוגרים גמישות יתר בקרסול בדיקת פרונציה/ פרונציה בדיקה פרונציה בכף הרגל (pronated feet) קשת נמוכה בכף הרגל חיזוק קשת כף הרגלוארוס ברגל הלוקס ולגוס טיפול  יישור ברכיים, רגלי X רגלי איקס (genu valgus) רגלי איקס טיפול רגלי איקס בילדים מבנה רגליים איקס רגלי איקס טיפול, כף רגל נוטה פנימה בהליכה הליכה עם הרגל פנימה רגליים פונות פנימה ילדים, כפות רגליים פונות פנימה אצל ילדים, כף רגל פונה פנימה, כפות רגליים פונות פנימה הליכה עם רגליים פנימה כף רגל נוטה פנימה (pigeon toe intoeing toe in position), כפות רגליים פונות החוצה, כפות רגליים פונות החוצה טיפול, כפות רגליים פונות החוצה ילדים, כף רגל נוטה החוצה טיפול, כף רגל נוטה החוצה בהליכה הליכת צ'רלי צ'פלין רגליים עקומות כלפי חוץ (toe out position), תיקון רגליים עקומות, רגליים עקומות ילדים רגליים עקומות אצל ילדים כפות רגליים עקומות אצל ילדים רגליים עקומות טיפול רגליים עקומות אצל מבוגרים הליכה על קצות האצבעות אצל ילדים הליכה על קצות האצבעות ילדים, הליכה על קצות האצבעות טיפול  אורתופדיה ילדים הליכה על קצות האצבעות אורטופדיה ילדים הליכה על קצות האצבעות טיפול בהליכה על קצות האצבעות פלטפוס טיפול בפלטפוס אצל ילדים, פלטפוס ברגל, פלטפוס ברגל אצל ילדים, פלטפוס ברגל אחת, פלטפוס אצל ילדים, פלטפוס ילדים, פלטפוס ברגל טיפול, פלטפוס ילדים כף הרגל, פתרון פלטפוס ילדים, פתרון לפלטפוס ילדים, פלטפוס טיפול, פלטפוס דרכי טיפול, פלטפוס בכף הרגל פלטפוס בכף הרגל טיפול, כאבים פלטפוס ברגל, כאבים בגלל פלטפוס, כאבים בכף הרגל פלטפוס, מדרסים פלטפוס, מדרסים לפלטפוס, כפות רגליים שטוחות, כף רגל שטוחה רגל שטוחה פלטפוס כף רגל שטוחה אצל ילדים, כף רגל שטוחה טיפול  כף רגל שטוחה בדרגה קשה אך גמישה, כף רגל שטוחה בדרגה קלה. בדרגת חומרה קלה מאוד, כף רגל שטוחה בילדים, כף רגל שטוחה ילדים, כף רגל שטוחה בדרגה קלה, כף רגל שטוחה בדרגה קלה. בדרגת חומרה קלה מאוד, (pes planus / flat foot), פשיטת יתר בברכיים, פשיטת יתר בברך, יישור יתר בברך, יישור יתר של הברך יישור יתר בברכיים, יישור יתר של הברכיים, יישור יתר ברך, נעילת ברכיים, נעילת ברכיים לילדים נעילת ברך / genu recurvatum  אורטופדיה בעיות כף רגל וקרסול אורטופדיה בעיות ברכיים רגלי o, רגלי o טיפול, תיקון רגלי o, מה זה רגלי o, אורטופדיה ילדים רגלי o, רגלי או, רגלי או אצל ילדים, טיפול ברגלי o, מדרסים בעד ונגד  forefoot varus  rearfoot varus קריסה חיצונית של כף הרגל כאבים בכף הרגל אצל ילדים כאבים בכף הרגל ובקרסול כאבים בכף הרגל בבוקר כאבים בכף הרגל ילדים כאבים בכף הרגל לאחר ריצה כאבים בכף הרגל טיפול כאבים בכף הרגל לאחר מנוחה כאבים בכף הרגל בדריכה

 

 

איטיות: התנהלות איטית אצל ילדים  ילד איטי  ילד איטי מאוד ילד איטי וחולמני  קשיי התארגנות אצל ילדים ילד לא מהיר איטיות בכתיבה ילד איטי בכתיבה כתיבה איטית אצל ילדים  קשיי התארגנות בבוקר קשיים בהתארגנות בכיתה שיפור מהירות אצל ילדים שיפור מהירות איטיות בתנועה שיפור זריזות  שיפור מהירות תגובה שיפור זריזות רגליים שיפור זריזות ידיים  שיפור זריזות מהירות פיתוח זריזות פיתוח מהירות פיתוח מהירות וכוח מתפרץ

 

אימון כושר אישי: מאמן כושר אישי לילדים (אימון כושר אישי לילדים, אימון כושר גופני לילדים, פיתוח כושר גופני לילדים, מדריך כושר אישי לילדים, שיפור כושר גופני לילדים מאמן כושר אישי לילדים ברעננה  מאמן כושר אישי לילדים בהרצליה מאמן כושר אישי לילדים בכפר סבא מרכיבי הכושר הגופני מאמן כושר אישי לנערות

 

גמישות: תרגילי גמישות לילדים שיפור גמישות לילדים

 

דימוי עצמי: חיזוק ביטחון עצמי בילדים, שיפור יכולות חברתיות, חיזוק ביטחון עצמי לילדים, חיזוק ביטחון עצמי אצל ילדים, שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים, שיפור ביטחון עצמי לילדים, פיתוח ביטחון עצמי, איך לחזק לילד את הביטחון העצמי פיתוח דימוי עצמי אצל ילדים, טיפוח דימוי עצמי, חיזוק דימוי עצמי אצל ילדים, חיזוק דימוי עצמי בילדים, דימוי עצמי פעילות, דימוי עצמי בגיל ההתבגרות דימוי עצמי נמוך, העלאת דימוי עצמי אצל ילדים, שיפור דימוי עצמי אצל ילדים, שיפור דימוי עצמי נמוך שיפור דימוי גוף שיפור דימוי הגוף מקובלות חברתית, דימוי עצמי, ילד עדין, ילד לא חברותי, ילד לא מקובל בכיתה, ילד לא מקובל בחברה, ילד לא מקובל חברתית, ילד לא מקובל בגן,ילד חסר חברים, איך לעזור לילד מבחינה חברתית, איך לעזור לילד להיות מקובל, ילד חסר ביטחון עצמי, שיפור דימוי עצמי, דימוי עצמי נמוך אצל ילדים, דימוי עצמי נמוך בקרב ילדים ילד ללא חברים, ילד בלי חברים, ילד שאין לו חברים, איך לעזור לילדים לרכוש חברים, ילד דחוי בכיתה, ילד דחוי בגן, איך לעזור לילד לרכוש חברים בגן, כיצד לרכוש חברים בבית הספר, לילד אין חברים בבית הספר, איך עוזרים לילד לרכוש חברים, איך להיות מקובל בחטיבה, איך להפוך למקובל בחטיבה, איך להיות מקובלת ביסודי, טיפול בילדים דחויים, ילד ללא חברים, ילד שלא רוצה חברים, ילד שלא משחק עם חברים, ילד לא משחק עם חברים, ילד שאין לו חברים בגן, טיפול בילדים דחויים מעמד חברתי בכיתה, הצלחה חברתית, ילד לא ספורטיבי, ילד לא אוהב ספורט, ביטחון עצמי בגיל ההתבגרות, איך לחזק ביטחון עצמי אצל ילדים, איך להקנות לילד בטחון עצמי, הערכה עצמית אצל ילדים, ביטחון עצמי אצל בני נוער, דימוי עצמי נמוך טיפול, דימוי עצמי נמוך בגיל ההתבגרות, דימוי עצמי בקרב מתבגרים, ביטחון עצמי נמוך טיפול, חוסר ביטחון עצמי בגיל ההתבגרות, חוסר ביטחון עצמי אצל ילדים, בניית דימוי עצמי אצל ילדים, דימוי עצמי נמוך אצל ילדים טיפול, חיזוק הדימוי העצמי, בניית ביטחון עצמי אצל ילדים, איך מחזקים ביטחון עצמי אצל ילדים, איך לפתח ביטחון עצמי אצל ילדים, איך לבנות ביטחון עצמי אצל ילדים, חוגים לחיזוק הביטחון העצמי
 

היפוטוניה: היפוטוניה hypotonia היפוטוניה ילדים היפוטוניה בילדים אבחון היפוטוניה מה זה טונוס שרירים נמוך היפוטוניה תסמינים תסמיני היפוטוניה השפעות היפוטוניה היפוטוניה אוטיזם טיפול בהיפוטוניה טיפול בהיפוטוניה לילדים היפוטוניה טיפול בילדים טיפול בטונוס שרירים נמוך היפוטוניה טיפול היפוטוניה אצל ילדים טונוס שרירים נמוך אצל ילדים  טונוס שרירים נמוך טיפול טונוס שרירים נמוך היפוטוניה וגמישות יתר גמישות יתר אצל ילדים גמישות יתר ילדים גמישות יתר במפרקים גמישות יתר של המפרקים  מתח שריר נמוך מתח שרירים נמוך  ישיבת w ילדים ישיבת w אצל ילדים  ילד נמרח  ׀ רפיון שרירים קושי בעמידה קושי בעמידה והליכה קושי בעמידה ממושכת יציבות שרירית מפרקית יציבות פרוקסימלית

 

היפרטוניה:  היפרטוניה – טונוס שרירים מוגבר היפרטוניה טונוס שרירים גבוה אצל ילדים טונוס שרירים גבוה טיפול בטונוס שרירים גבוה מתח שרירים גבוה מתח שריר גבוה טונוס שריר גבוה טונוס שרירים גבוה טיפול טיפול בהיפרטוניה  טונוס שרירים גבוה ילדים, טונוס שרירים מוגבר, טונוס שרירים מוגבר ילדים, טונוס שרירים גבוה בילדים

 

הכנה לכיתה א': הכנה לכיתה א מוטוריקה עדינה הכנה לכיתה א מוטוריקה הכנה מוטורית לכיתה א' מוכנות לכיתה א מוטוריקה הכנה לכיתה א'

 

הפעלות ימי הולדת/ אירועי ספורט: הפעלות לימי הולדת לילדים הפקת יום הולדת יום הולדת הפעלות ארגון ימי הולדת לילדים ימי הולדת ספורט אתגרי מסיבת סוף שנה הפעלות לסוף שנה מפעילים לסוף שנה  ארגון ימי הולדת לילדים יום הולדת ספורט יום הולדת ספורטיבי יום הולדת ספורט לילדים הפעלת יום הולדת ספורט הפעלות יום הולדת ספורט יום הולדת ספורטיבית

 

הפרדת תנועה: הפרדת תנועה הפרדת תנועות הפרדת תנועה באצבעות הפרדת תנועה אצל ילדים הפרדה תנועתית תנועות מראה, הצפה מוטורית  over flow תנועת מראה תנועות מראה

 

השמנת יתר: השמנת יתר אצל ילדים השמנת יתר ילדים טיפול בהשמנת יתר אצל ילדים טיפול בהשמנת יתר השמנה בילדים bmi גבוה השמנה אצל ילדים השמנה אצל ילדים קטנים בעיות השמנה אצל ילדים בעיית השמנה אצל ילדים השמנה בטנית אצל ילדים השמנת יתר בקרב ילדים השמנת יתר בילדים השמנת ילדים פעילות גופנית לילדים עם עודף משקל עודף משקל בילדים עודף משקל אצל ילדים טיפול בילדים עם עודף משקל טיפול בעודף משקל טיפול בעודף משקל אצל ילדים טיפול בילד שמן

 

התמצאות במרחב: התמצאות במרחב התארגנות במרחב התארגנות הגוף במרחב כיוונים במרחב התמצאות במרחב כיוונים תפיסה ויזו מרחבית התמצאות במרחב ילדים התמצאות יעילה במרחב  התמצאות במרחב ובזמן התמצאות במרחב כיוונים אומדן מרחק קושי באומדן מרחק אי התמצאות במרחב חוסר התמצאות במרחב בעיית התמצאות במרחב תפיסה מרחבית אצל ילדים שיפור תפיסה מרחבית קושי בתפיסה מרחבית לקות בתפיסה מרחבית תפיסה מרחבית לקויה

 

התנתקות מהקרקע: שיפור יכולת הניתור שיפור יכולת הניתור לילדים  שיפור יכולת הניתור בכדורסל שיפור ניתור לגובה שיפור הניתור שיפור הניתור כדורסל שיפור הניתור וכוח מתפרץ שיפור הניתור לילדים שיפור הניתור ילדים שיפור הניתור עם חבל שיפור גובה קפיצה איך לשפר את הקפיצה לגובה שיפור קפיצה לגובה באיזה גיל מתחילים לקפוץ פיתוח יכולת התנתקות מהקרקע קפיצה על רגל אחת לימוד קפיצה על רגל אחת קפיצה על רגל אחת אצל ילדים ילד בן 3 לא קופץ ילד לא קופץ ילד בן שנתיים לא קופץ  פרונציה קלה פרונציה בקרסול pronated feet

 

ויסות כוח: ויסות כוח אצל ילדים ויסות כוח | ויסות תנועה ויסות תנועתי

 

 

חוג מוטוריקה גסה: חוג מוטורי לילדים חוג ספורט מוטורי חוג ספורט מוטורי לילדים חוג מוטורי חוג מוטוריקה גסה חוג מוטוריקה עדינה

 

 

חציית קו אמצע: חציית קו אמצע חציית קו אמצע כתיבה חשיבות חציית קו אמצע התפתחות חציית קו אמצע חציית קו אמצע אצל ילדים שיפור חציית קו אמצע אי חציית קו אמצע

 

יציבה: בעיות יציבה ילדים, יציבה לקויה אצל ילדים יציבה לקויה טיפול בעיות יציבה אצל ילדים בעיות יציבה אצל מבוגרים גב כפוף אצל מבוגרים גב לא זקוף בעיות יציבה בעמוד השדרה בעיית יציבה בעיות יציבה ליקויי יציבה ליקויי יציבה אצל ילדים טיפול בליקויי יציבה טיפול בבעיות גב טיפול בבעיות גב עליון יישור עמוד השדרה יישור קיפוזיס בעיות גב ועמוד השדרה ארגונומיה שינה טיפול ביציבה לקויה בעיות יציבה בגיל ההתבגרות, לקות יציבה יציבה לקויה (בעיות גב אצל ילדים יציבה לא נכונה שיפור היציבה  גב כפוף  גיבנת בגב גב כפוף אצל ילדים  גב כפוף בגיל ההתבגרות  בעיות יציבה  קיפוזיס קיפוזיס גבית  קיפוזיס גבי  קיפוזיס בגב קיפוזיס בולט  קיפוזיס מוגבר קיפוזיס טיפול  דרכי טיפול בקיפוזיס  קיפוזיס אצל ילדים יציבה נכונה יציבה נכונה ילדים יציבה נכונה בהליכה ישיבה נכונה במשרד  ישיבה נכונה מול מחשב יציבה נכונה ישיבה עמידה הליכה  יציבה ותנועה קיפוזיס קל  לקויות יציבה  עמידה רפויה יציבה רפויה כתפיים שמוטות כתפיים שמוטות אצל ילדים כתפיים שמוטות קדימה איך ליישר גב כפוף יישור גב עליון איך ליישר כתפיים שמוטות טיפול בכתפיים שמוטות כתפיים שמוטות טיפול עמידה כפופה  תיקון גיבנת  כאבי גב יציבה לקויה  יציבה קיפוטית  דרכי טיפול בקיפוזיס  אי נוחות בצוואר צוואר כפוף גיבנת בצוואר  טיפול בגב כפוף  טיפול בקיפוזיס קואורדינציה יציבתית איך לעמוד נכון  קיפוזיס שוירמן מחלת שוירמן טיפול Scheurmann’s disease Scheurmann’s kyphosis  פרסטזיה טיפול  פיזיותרפיה לקיפוזיס |  לורדוזה מותנית  לורדוזיס מותנית, לורדוזיס מותני מוגבר, היפר לורדוזיס גב תחתון היפר לורדוזיס צווארי טיפול בהיפר לורדוזיס לורדוזיס פיזיולוגי מוגבר לורדוזיס  לורדוזיס מותני, לורדוזיס יתר, לורדוזיס טיפול, היפר לורדוזה, קמר מותני, לורדוזיס אצל ילדים רזה עם בטן בולטת, טיפול בלורדוזיס, טיפול בלורדוזה, לורדוזה מוגברת, יישור לורדוזיס צווארי, יישור לורדוזיס גב, יישור לורדוזיס טיפול, יישור לורדוזיס מותני יישור לורדוזיס מותנית יישור לורדוזיס צווארי טיפול, לורדוזה בגב, קימור מותני מוגבר, הקשתת יתר בגב, לורדוזה מותנית מוגברת  לורדוזיס ילדים, היפר לורדוזיס, היפר לורדוזיס טיפול, היפוך לורדוזיס צווארי, טיפול בלורדוזה מותנית בטן בולטת אצל ילדים סיבוב אגן לפנים חגורה ליישור הגב חגורת גב להליכה זקופה חגורה ליישור הכתפיים רצועה אורטופדית ליישור כתפיים חגורת יישור גב,חגורת גב לגב זקוף, שיטות טיפול בבעיות גב  איך לעמוד זקוף, שמירה על גב זקוף, איך ללכת עם גב זקוף, איך לעמוד זקוף, איך ללכת זקוף, איך להתרגל ללכת זקוף, איך ללמוד ללכת זקוף, איך אפשר ללכת זקוף סימן שאלה בגב הליכה כפופה הליכה כפופה אצל ילדים הליכה שפופה הליכה ויציבה נכונה עמידה לא יציבה עמידה לא זקופה שיפור יציבה התעמלות לבעיות גב תיקון יציבה איך ליישר את הגב איך אפשר ליישר את הגב איך לזקוף את הגב איך מיישרים גב כפוף  כיצד ליישר את הגב יישור גב כפוף גב עקום טיפול גב עקום גיבנת בעורף טיפול איך אפשר להוסיף גובה, איך להוסיף גובה הוספת גובה איך לשפר גובה תוספת גובה איך להיות גבוהה יותר איך להיות גבוה יותר איך אפשר להיות גבוה יותר איך להיות יותר גבוה איך לא להיות נמוכה  איך אפשר להוסיף גובה  בעיית גובה אצל ילדים בעיות גובה אצל ילדים גורמים המשפיעים על היציבה

 

 

לקויות כתיבה: דיסגרפיה, דיסגרפיה טיפול, לקות כתיבה- דיסגרפיה, לקות כתיבה, טיפול בדיסגרפיה, לקויות כתיבה, לקויות למידה, לקות למידה מוטורית, טיפול בקשיי כתיבה, ליקויי כתיבה טיפול, קשיי כתיבה אצל ילדים, דיסגרפיה קשיי כתיבה, דיסגרפיה מוטורית, שיפור כתב היד אצל ילדים, קושי בכתיבה אצל ילדים, קושי בכתיבה, קשיים בכתיבה, בעיה גרפו מוטורית, דיסגרפיה גרפו מוטורית, לקות גרפו-מוטורית, קושי גרפומוטורי

 

 

לקויות מוטוריות: לקויות מוטוריות לקות מוטורית ליקויים מוטוריים טיפול בבעיות מוטוריות הפרעות מוטוריות הפרעות מוטוריות בילדים הפרעות מוטוריות אצל ילדים בעיות מוטוריות אצל ילדים בעיה מוטורית בעיות מוטוריות שיפור אינטליגנציה תנועתית

 

מוטוריקה גסה/ עדינה: מוטוריקה גסה מוטוריקה עדינה (מוטוריקה גסה אצל ילדים/ מוטוריקה עדינה אצל ילדים מוטוריקה גסה לילדים חיזוק מוטוריקה עדינה שיפור מוטוריקה עדינה שיפור מיומנויות מוטוריקה עדינה חיזוק מוטוריקה גסה שיפור מוטוריקה שיפור מוטוריקה גסה טיפול במוטוריקה עדינה טיפול במוטוריקה גסה קושי במוטוריקה גסה קשיים במוטוריקה גסה בעיות מוטוריקה ילד עם בעיות מוטוריות טיפול בבעיות מוטוריקה גסה בעיה במוטוריקה גסה בעיות במוטוריקה גסה בעיות מוטוריקה גסה בעיה במוטוריקה גסה בעיית מוטוריקה עדינה בעיות במוטוריקה עדינה בעיות במוטוריקה עדינה אצל ילדים בעיות מוטוריות בידיים  שיפור יכולות מוטוריות מרכיבי מוטוריקה גסה תיאום בילטרלי

 

נוירולוגיה: שיקום פגיעות נוירולוגיות שיקום נוירולוגי ילדים | דיסטוניה ילדים דיסטוניה טיפול

 

 

נפילות אצל ילדים: נפילות ילדים נפילות בקרב ילדים נפילות מרובות אצל ילדים נפילות אצל ילדים נפילות חוזרות אצל ילדים ילד נופל הרבה ילדים שנופלים הרבה ילד נופל כל הזמן

 

 

סגנון ריצה/ הליכה: שיפור סגנון ריצה ריצה נכונה איך לרוץ נכון לרוץ נכון ריצה נכונה כף רגל שיפור סגנון ריצה ילדים שיפור סגנון ריצה לילדים  שיפור יכולת ריצה שיפור מהירות ריצה לילדים שיפור מהירות ריצה בכדורגל סגנון ריצה נכון טכניקת ריצה נכונה ריצה מגושמת ריצה נכונה טיפים ריצה נכונה למתחילים יציבה נכונה בריצה שיפור סגנון הליכה שיפור הליכה  הליכה נכונה כף רגל דריכה נכונה על כף הרגל תיקון תבניות הליכה, דריכה לא נכונה הליכה גרירת רגליים גרירת רגליים גרירת רגליים ילדים שינוי תבניות הליכה שינוי תבנית הליכה ריצה מסורבלת  שיפור טכניקת ריצה שיפור מהירות ריצה שיפור כושר ריצה שיפור זמן ריצה  הליכה כפופה הליכה לא זקופה הליכה מסורבלת הליכה לא סימטרית הליכה לא נכונה הליכה לא נכונה אצל ילדים הליכת טרנדלנבורג  גוף מתנדנד בהליכה trendelenburg gait

 

 

פרפקציוניזם/ הימנעות: ילד פרפקציוניסט  ילדים פרפקציוניסטים  ילד נמנע ילדים נמנעים

 

קשב וריכוז: הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים הפרעות קשב וריכוז ילדים הפרעת קשב וריכוז ילדים הפרעות קשב וריכוז (ADD/ ADHD) זיכרון עבודה זיכרון עבודה מוטורי זיכרון עבודה תנועתי זיכרון עבודה אקטיבי  הסקת מסקנות שיפור יכולת הסקת מסקנות פונקציות ניהוליות פונקציות ניהוליות וקשב שיפור פונקציות ניהוליות executive functions טיפול בהפרעות קשב וריכוז הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות הפרעת קשב וריכוז הפרעות קשב וריכוז  הפרעות קשב וריכוז טיפול

 

קשר עין-יד-רגל: קשר עין יד, קשר עין יד אצל ילדים תיאום עין יד, תיאום עין יד מוטוריקה עדינה קואורדינציה עין יד תיאום קשר עין יד חיזוק קשר עין יד  שיפור תיאום עין יד שיפור קשר עין יד שיפור קואורדינציית עין יד, קושי בתיאום עין יד  תיאום עין יד כתיבה תיאום עין רגל

 

רתיעה מכדור: פחד מכדור רתיעה מכדור תפיסת כדור

 

שיווי משקל: שיווי משקל שיווי משקל ילדים  שיפור שיווי משקל  פיתוח שיווי משקל  שיווי משקל אצל ילדים קושי בשיווי משקל חוסר שיווי משקל אצל ילדים בעיות שיווי משקל אצל ילדים בעיית שיווי משקל אצל ילדים  איבוד שיווי משקל אצל ילדים בעיות שיווי משקל ילדים חוסר שיווי משקל ילדים קושי לשמור שיווי משקל עמידה על רגל אחת קושי עמידה על רגל אחת מערכת שיווי משקל אצל ילדים המערכת הוסטיבולרית גרייה וסטיבולרית עמידה על רגל אחת הליכה עקב בצד אגודל  שיווי משקל בגוף האדם אי שיווי משקל בגוף חוסר שיווי משקל בהליכה חוסר יציבות בהליכה בעיות שיווי משקל אצל מבוגרים חוסר שיווי משקל אצל מבוגרים בעיות שיווי משקל בגיל השלישי טיפול בבעית שיווי משקל חוסר שיווי משקל בעמידה טיפול בבעיית שיווי משקל בעיית שיווי משקל שיווי משקל מוטורי אי יציבות בעמידה הליכה לא יציבה הליכה בבסיס רחב ריצה בבסיס רחב

 

שרירים: חיזוק שרירים חיזוק שרירים לילדים חיזוק שרירים ילדים חיזוק שרירים אצל ילדים שרירים רפויים רפיון שרירים רפיון שרירים אצל ילדים חיזוק חגורת כתפיים אצל ילדים איך לחזק חגורת הכתפיים ילדים חיזוק חגורת הכתפיים ילדים חיזוק חגורת הכתפיים לילדים חגורת כתפיים חלשה חגורת כתפיים חלשה אצל ילדים פעילות לחיזוק חגורת הכתפיים שרירים חלשים חולשת שרירים טיפול חולשת שרירים ברגליים חולשת שרירים בידיים חולשת שרירים בכל הגוף חולשת שרירים בילדים חולשת שרירים אצל ילדים חולשת שרירים חמורה שיפור כוח אקסצנטרי, חיזוק שריר אקסצנטרי חיזוק שרירי הידיים לילדים, חיזוק שרירי הרגליים לילדים התעמלות מחזקת לילדים טיפול לחיזוק חגורת הכתפיים שיפור מתח שיפור מתח מקבילים

 

תחושה עמוקה: תחושה עמוקה (תחושה עמוקה/ מערכת פרופריוספציה/ המערכת הפרופריוצפטיבית/ המערכת הפרופריוצפטיביתproprioception) תחושה עמוקה טיפול קינסטזיה גרייה פרופריוצפטיבית

 

תכנון תנועה: תכנון תנועה אצל ילדים תכנון תנועה שיפור תכנון תנועה תכנון תנועה- פרקסיס קושי בתכנון תנועה קושי בתכנון תנועה אצל ילדים

 

כללי: מוטוריקל- הרבה מעבר ל-פיזיותרפיה לילדים, ריפוי בעיסוק לילדים, ספורט טיפולי לילדים/ התעמלות טיפולית לילדים/ טיפול בתנועה לילדים

 

 

טיפול בילדים המגיעים מחו"ל

 

 

 

מיומנויות :

 

לימוד מיומנויות ספורט/ תנועה: לימוד מיומנויות מוטוריות לימוד מיומנויות ספורט פיתוח מיומנויות מוטוריות, שיפור מיומנויות תנועה, פיתוח מיומנויות תנועה, שכלול מיומנויות תנועה, שיפור מיומנויות כדור, לימוד מיומנויות כדור  לימוד מיומנויות תנועה לימוד קפיצה בחבל לימוד כדרור לימוד כדרור בכדורסל לימוד תפיסת כדור רתיעה מכדור קושי בתפיסת כדור לימוד דהרות לימוד דילוגים לימוד קשירת שרוכים למידה מוטורית  למידה מוטורית אצל ילדים תיאוריות מדעיות מובילות בלמידה מוטורית מיומנויות ספורט  לימוד כדורגל לימוד כדורסל לימוד כדורסל לילדים/ לימוד כדורגל לילדים שיפור עוצמת הבעיטה, שיפור חוזק הבעיטה ,שיפור דיוק הבעיטה, שיפור טכניקת בעיטה 

 

 

לימוד אופניים: לימוד רכיבה על אופניים לילדים מדריך רכיבה על אופניים לילדים אייל ציוני רכיבה על אופניים מורה ללימוד רכיבה על אופניים מדריך רכיבה על אופניים למבוגרים ללמוד לרכוב על אופניים לימוד נסיעה על אופניים לימוד רכיבה על אופניים בשיטת מוטוריקל לימוד רכיבה על אופניים בשרון לימוד רכיבה על אופניים ברעננה לימוד רכיבה על אופניים בנתניה לימוד רכיבה על אופניים כפר סבא לימוד רכיבה על אופניים בכפר סבא לימוד רכיבה על אופניים הרצליה לימוד רכיבה על אופניים בפארק הירקון לימוד רכיבה על אופניים לילדים כפר סבא לימוד רכיבה על אופניים הוד השרון לימוד רכיבה על אופניים לילדים בחולון לימוד רכיבה על אופניים בראשון לציון לימוד נסיעה באופניים ללא גלגלי עזר לימוד נסיעה על אופניים ללא גלגלי עזר הדרכת רכיבה על אופניים  לומדים לרכוב על אופניים לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר לימוד רכיבה על אופניים תל אביב לימוד אופניים לילדים  ללמוד לרכוב על אופניים  לימוד אופניים לילדים בלי גלגלי עזר לימוד אופניים ללא גלגלי עזר רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר ללמוד לרכב על אופניים למבוגרים ללמוד לרכב על אופניים לילדים ללמוד לרכב על אופניים בגיל מבוגר שיעורי רכיבה על אופניים למבוגרים שיעורי רכיבה על אופניים לילדים  שיעורי רכיבה על אופניים לנשים  לימוד רכיבה על אופניים למבוגרים ללמוד לרכוב על אופניים לילדים ללמוד לרכב על אופניים לימוד רכיבת אופניים לילדים לימוד רכיבה על אופניים לנשים לימוד רכיבה על אופנים למבוגרים לימוד רכיבה על אופניים למבוגרים תל אביב לימוד רכיבה על אופניים לבעלי מוגבלויות לימוד רכיבה על אופניים חשמליות לימוד רכיבה על אופניים חשמליים חרדה רכיבה על אופניים פחד מרכיבה על אופניים פחד מנפילה מאופניים

איך לבחור אופניים לילד  טיפים לקניית אופניים, איך בוחרים אופניים, איך לבחור אופניים לילד, מידות אופניים לפי גובה, מידות אופניים לילדים, טבלת מידות אופניים לילדים, איך לבחור אופניים לפי גובה, טבלת מידות אופניים לפי גובה רוכב, איך מודדים מידת אופניים, איך מתאימים אופניים לגובה, התאמת אופניים לגובה הילד, מדריך לקניית אופניים לילדים, מידת אופניים לפי גובה הרוכב, התאמת אופניים לרוכב, התאמת אופניים לפי גובה, כיצד בוחרים אופניים לילדים, קניית אופניים לילדים, התאמת אופניים לרוכב, מה לבדוק בקניית אופניים  איך בוחרים אופניים לילד

 

לימוד רולר-סרפר: לימוד רולר סרפר (לימוד החלקה על רולר סרפר/ לימוד רכיבה על רולר סרפר/ לימוד נסיעה על רולר סרפר)

 

לימוד רולר-בליידס: לימוד רולר בליידס לילדים, לימוד רולר בליידס למבוגרים, מורה לרולר בליידס, מדריך רולר בליידס, בית ספר לרולר בליידס, לימוד רכיבה על גלגיליות, לימוד החלקה על גלגליות, לימוד החלקה על סקטים, לימוד החלקה על רולר בליידס, לימוד רכיבה על רולר בליידס, לימודי רולר בליידס, איך לומדים רולר בליידס, לימוד רכיבה על גלגיליות, שיעורי רכיבה על רולרבליידס, שיעורי רולרבליידס, שיעורי רולר, שיעורי החלקה על רולר בליידס, שיעורי רולר בליידס, שיעור רולר בליידס, שיעורים פרטיים רולר בליידס, שיעורים פרטיים רולר בליידס, שיעור פרטי רולר בליידס, שיעור רולר בליידס תל אביב, רולר בליידס שיעורים, רולר בליידס שיעור, רולר בליידס לימוד לימוד רולר בליידס לימוד גלגיליות ׀  לימוד נסיעה על רולר בליידס ׀ לימוד רכיבה על רולרבליידס למבוגרים  לימוד רכיבה על רולר בליידס ׀ לימוד סקטים ׀ לימוד רולרבליידס ׀ לימוד רולרס ׀ רולרבליידס לימוד,

 

לימוד סקייט בורד/ לונגבורד/ קארבר: לימוד סקייט בורד לימוד סקייטבורד לימוד רכיבה על סקייטבורד לימוד סקיטבורד לימוד סקייטבורד למתחילים  שיעורי רכיבה על סקייטבורד  מדריך סקייטבורד  מדריך סקייטבורד למתחילים מדריך ללימוד סקייטבורד  מדריך רכיבה על סקייטבורד הדרכת סקייטבורד לימוד סקייטבורד מורה לסקייטבורד לימוד סקייטבורד למתחילים  לימוד על סקייטבורד  קורס סקייטבורד | לימוד לונגבורד | לימוד קארבר

 

       

מוצאים עניין ב- שיפור קואורדינציה מוטורית/ קואורדינציה תנועתית/ תפיסה חזותית מוטורית? רוצים ללמוד את שיטתנו ולהוביל בשטח? לחצו: מוטורי School: תרפיה בתנועה תרפיה בתנועה לימודים תרפיה בתנועה לילדים טיפול בתנועה לימודים הכשרת מטפלים בתנועה לימודי טיפול בתנועה לימודי טיפול בילדים לימודים טיפול בילדים קורס טיפול בילדים לימודים טיפול בתנועה לימוד תרפיה בתנועה קורס טיפול בתנועה ספורט טיפולי לימודים

 

חזרה לראש הדף

 

הערה: 1. חלק מהדפים כבר מצויים באתרנו החדש (מותאם סמארטפונים) לחיצה על הקישור תעביר אתכם אוטומטית!

2. כל הקישורים המודגשים להלן, הינם דפים/ תחומי טיפול נוספים באתר!

אתר מוטוריקל המחודש ׀ סלוגן לעסק  קריאייטיב ׀ לורדוזיס טיפול ׀ איך אפשר להוסיף גובה ׀ פרונציה של כף הרגל ׀ פלטפוס ברגל ׀ יישור יתר בברך ׀ כפות רגליים פונות פנימה ׀ גיד אכילס קצר ׀ הפרדת תנועה ׀ שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים ׀ לימוד קארבר ׀ קשר עין יד תיאום עין רגל ׀ דיסגרפיה טיפול ׀ חציית קו אמצע ׀ התנהלות איטית אצל ילדים ילד איטי ׀ פונקציות ניהוליות ׀ חוג ספורט מוטורי לילדים חוג מוטוריקה גסה ׀ מאמן כושר אישי לילדים ׀ ילד נופל הרבה ׀ ויסות כוח ויסות תנועה ׀ היפרטוניה טונוס שרירים גבוה אצל ילדים ׀ לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר ׀ קואורדינציה בנהיגה ׀ אבחון סרבול מוטורי ׀  אבחון מוטורי ׀ אבחון יציבה ׀ אבחון בעיות מוטוריות אבחון מוטוריקה גסה ׀ התארגנות במרחב ׀ טיפול בסרבול מוטורי ׀ שיטת מוטוריקל-מאמר בכתב העת הישראלי לרפואת ילדים ׀ מאמר היפוטוניה ׀ מאמר DCD ׀ דיספרקסיה מוטורית | דיספרקסיה טיפול | מילון מונחים ׀ ימי עיון התפתחות הילד ׀ ארגונומיה מחשב ׀ הרצאת ארגונומיה | יום הולדת ספורט לילדים יום הולדת ספורט אתגרי | סטנד אפ לילדים ליום הולדת סטנד אפ לילדים ׀ ביקורי-בית ׀ טיפול בתנועה לילדים ספורט טיפולי לילדים פיזיותרפיה לילדים ריפוי בעיסוק לילדים תרפיה בתנועה חיזוק חגורת כתפיים לילדים כתפיים שמוטות אצל ילדים

 

All rights reserved to Eyal Tzioni © 2006-2024
כל הזכויות שמורות לאייל ציוני. העתקת או שימוש כלשהו במידע, פרסום או שימוש מסחרי בקבצים ללא רשות הבעלים אסורה על פי חוק.